Δεν άφησε περιθώριο αντιστροφής της αρχικής απόφασης για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όποια κι αν είναι η έκβαση των συνομιλιών στο κοινοβούλιο της χώρας σχετικά με το Brexit, ο αρμόδιος υπουργός, Ντέιβιντ Ντέιβις.

Η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, αργότερα σήμερα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο, με τους βουλευτές που θέλουν μια «ουσιαστική ψηφοφορία» για μια τελική συμφωνία για το Brexit, καθώς και να καθοριστεί η «κατεύθυνση» της κυβέρνησης εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία.

«Ανεξάρτητα από το τι θα κάνουμε, δεν πρόκειται να το αντιστρέψουμε αυτό (την απόφαση για αποχώρηση από την Ε.Ε.)», δήλωσε ο Ντέιβιντ στο ραδιόφωνο του BBC, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων. «Μια ουσιαστική ψηφοφορία δεν συνιστά τη δυνατότητα αντιστροφής της απόφασης του δημοψηφίσματος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν η κ. Μέι θα ηγηθεί των συντηρητικών στις επόμενες εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, απάντησε: «Αυτό πιστεύω… Στην πραγματικότητα, αυτό ελπίζω».