Με τους επικεφαλής των πέντε μεγάλων οικονομικών θεσμών (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας) θα συναντηθεί τη Δευτέρα το απόγευμα στο Βερολίνο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στην 10η τέτοια ετήσια ανεπίσημη συνάντηση.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Μαρτίνα Φιτς, στη φετινή συνάντηση θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης Ακινγούμι Αντεζίνα, ενώ στην ημερήσια διάταξη θα βρίσκονται επίκαιρα θέματα της διεθνούς οικονομικής πολιτικής.

Προηγουμένως η Μέρκελ θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις διαδοχικά με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και την πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, η Μέρκελ θα συναντηθεί επίσης με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ την επόμενη Παρασκευή, προκειμένου, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς, να συζητήσει θέματα προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.

Χθες ο κ. Στόλτενμπεργκ επαίνεσε την απόφαση του Βερολίνου να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά 80% την επόμενη δεκαετία, η κυρία Μέρκελ ωστόσο δήλωσε ότι μέχρι το 2025 οι δαπάνες θα έχουν φθάσει το 1,5% του γερμανικού ΑΕΠ, μακριά ακόμη από τον στόχο του 2% που έχει θέσει το ΝΑΤΟ για το 20124.