Ένα γυμνάσιο στο Οξφορντσάιρ της Αγγλίας απαγόρευσε στους μαθητές να καταφεύγουν στα σορτσάκια το καλοκαίρι, προτιμώντας μια στολή πιο «ουδέτερου φύλου», όπως λένε οι υπεύθυνοι.

Όποιος μαθητής ζεσταίνεται με το μακρύ παντελόνι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί άνετα να φορέσει μια φούστα στο σχολείο, καθώς είναι τα μόνα εγκεκριμένα από τον σχολικό κανονισμό του «παντελονιού ή φούστας», όπως υποστηρίζει εξάλλου θερμά και η γυμνασιάρχης Moira Green.

Οι γονείς έχουν στραφεί φυσικά κατά της απόφασης του Chiltern Edge Secondary School για αυτή την «πιο επίσημη στολή», όπως λέει το σχολείο, προκρίνοντας αποκλειστικά το παντελόνι και τη φούστα.

shutterstock642182779

Ένας πατέρας, κάποιος Alastair Vince-Porteous, ρώτησε την υπεύθυνη αν θα μπορούσε ο γιος του να φορέσει σορτσάκι γιατί ζεσταίνεται κι εκείνη του απάντησε πως το σχολείο προτιμά να φορέσει φούστα ο μικρός, στο πλαίσιο και της πολιτικής περί «ουδετερότητας φύλου» που προωθούν.

Το σχολείο έχει εναρμονιστεί με μια βρετανική οδηγία που επιτάσσει υιοθέτηση ουδέτερων προτύπων στο σχολικό περιβάλλον για να νιώθουν ευπρόσδεκτα τα διεμφυλικά παιδιά. Πολλά σχολεία της Αγγλίας επιτρέπουν σε φούστες και παντελόνια να φοριούνται από μαθητές και των δύο φύλων, καθώς έχουν χρέος να προστατεύσουν τα διεμφυλικά παιδιά από τις διακρίσεις.
«Μου είπαν πως το σορτς δεν είναι μέρος της στολής. Ο γιος μου θα μπορούσε να φορέσει φούστα αν ζεσταίνεται», λέει ο ενοχλημένος πατέρας Vince-Porteous για την εμπειρία του.