Σχολείο απαγορεύει στους μαθητές να βάζουν σορτς και προτείνει… φούστες

Μόνο σε συνθήκες καύσωνα όλα αυτά!


ΚΟΣΜΟΣ
20:10
05/06/2018
Σχολείο απαγορεύει στους μαθητές να βάζουν σορτς και προτείνει… φούστες
7
loading

Ένα γυμνάσιο στο Οξφορντσάιρ της Αγγλίας απαγόρευσε στους μαθητές να καταφεύγουν στα σορτσάκια το καλοκαίρι, προτιμώντας μια στολή πιο «ουδέτερου φύλου», όπως λένε οι υπεύθυνοι.

Όποιος μαθητής ζεσταίνεται με το μακρύ παντελόνι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί άνετα να φορέσει μια φούστα στο σχολείο, καθώς είναι τα μόνα εγκεκριμένα από τον σχολικό κανονισμό του «παντελονιού ή φούστας», όπως υποστηρίζει εξάλλου θερμά και η γυμνασιάρχης Moira Green.

Οι γονείς έχουν στραφεί φυσικά κατά της απόφασης του Chiltern Edge Secondary School για αυτή την «πιο επίσημη στολή», όπως λέει το σχολείο, προκρίνοντας αποκλειστικά το παντελόνι και τη φούστα.

shutterstock642182779

Ένας πατέρας, κάποιος Alastair Vince-Porteous, ρώτησε την υπεύθυνη αν θα μπορούσε ο γιος του να φορέσει σορτσάκι γιατί ζεσταίνεται κι εκείνη του απάντησε πως το σχολείο προτιμά να φορέσει φούστα ο μικρός, στο πλαίσιο και της πολιτικής περί «ουδετερότητας φύλου» που προωθούν.

Το σχολείο έχει εναρμονιστεί με μια βρετανική οδηγία που επιτάσσει υιοθέτηση ουδέτερων προτύπων στο σχολικό περιβάλλον για να νιώθουν ευπρόσδεκτα τα διεμφυλικά παιδιά. Πολλά σχολεία της Αγγλίας επιτρέπουν σε φούστες και παντελόνια να φοριούνται από μαθητές και των δύο φύλων, καθώς έχουν χρέος να προστατεύσουν τα διεμφυλικά παιδιά από τις διακρίσεις.
«Μου είπαν πως το σορτς δεν είναι μέρος της στολής. Ο γιος μου θα μπορούσε να φορέσει φούστα αν ζεσταίνεται», λέει ο ενοχλημένος πατέρας Vince-Porteous για την εμπειρία του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Γατί

  Τι στο π... Μα καλά πάει καλά ο κόσμος? Wtf

 2. avatar Λευτέρης1983

  Δηλαδή για να προστατεύσουν τα διεμφυλικά παιδιά από τις διακρίσεις. Πρέπει να επιβληθούν κανόνες ντυσίματος στα ετεροφυλόφιλα παιδιά. Κοινώς βαδίζουμε προς ένα Straight story. Συγχαρητήρια.

 3. avatar enas agnostos

  Φυσικα στην Αγγλια. Ολες αυτες οι καθυστερημενες πρακτικες απο εκει ξεκινανε.

 4. avatar άσπρο μαύρο

  Κάπου έχει αρχίσει και μπερδεύεται άσχημα το πράγμα και όλο αυτό θα λυθεί κάποια στιγμή με μεγάλη βία... Μακάρι να βγω ψεύτης.

 5. avatar Ένα πραγμα

  Μου ήρθε στο νου διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο
  Ωρε που παμε ρε που πάμε

 6. avatar Adiafthorospromitheas1

  Όταν οι άνθρωποι είναι ακαλλιεργητοι, αμόρφωτοι και απολίτιστοι, τις υψηλές έννοιες όπως της "ισότητας" μπορούν να τις αντιληφθούν μόνο μέσα απο εμπειρικά δεδομένα της καθημερινότητας στην οποία έχουν πρόσβαση! Είναι αδύνατον ο εγκέφαλος τους να λειτουργήσει αφαιρετικά και ταυτίζουν το εξωτερικό η συμβολικό χαρακτηριστικό με την ίδια την έννοια. Έτσι η σκέψη τους λειτουργεί στο μοτίβο " η γυναίκα φοράει φούστα ο άντρας παντελόνι αρα αν φορέσουν όλοι φούστα καταργείται η διαφοροποίηση και επιτυγχάνεται η ισότητα" Μέχρι εκεί φθάνει το.μυαλό τους!!! Το ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να είναι εκπαιδευτικοί!!! Και γιατί εμείς οι Έλληνες θεωρούμε αυτά τα σχολεία της αλλοδαπής με τέτοιους εκπαιδευτικούς που ούτε κατά διάνοια δεν έχουν έρθει σε επαφή με το.μάθημα της "λογικής" , ως καλύτερα απο τα ελληνικά!!!!

 7. avatar kos g2

  [...] τι άλλο θα σκεφτείτε πια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει