Νέα δίκη με κατηγορούμενους τους γιους του έκπτωτου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ θα γίνει στις 9 Ιουλίου. Οι γιοι του πρώην ηγέτη της Αιγύπτου κατηγορούνται αυτήν τη φορά ότι χειραγωγούσαν τις τιμές μετοχών με σκοπό το προσωπικό κέρδος, σύμφωνα με δικαστικές πηγές στο Κάιρο.

Ο δικαστής Άμπντελ Μόεζ Ιμπραήμ ανέφερε ότι στο εδώλιο με την ίδια κατηγορία θα καθίσουν στο πλευρό των Αλάα και Γκαμάλ Μουμπάρακ άλλοι επτά κατηγορούμενοι.

Η δικαστική υπόθεση αφορά την πώληση της τράπεζας της Αιγύπτου Al-Watany.

Σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο, οι γιοι του Μουμπάρακ κατάφεραν να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών πολλών τραπεζών αγοράζοντας σταδιακά μικρά «πακέτα» τίτλων από μικρομετόχους, μέσω εταιρειών που λειτουργούσαν σαν «βιτρίνες», εν αγνοία των χρηματιστηριακών αρχών.

Αποκόμισαν συνολικά 300 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, ποσό που μετέφεραν σε τράπεζες στο εξωτερικό.

Οι Αλάα και Γκαμάλ Μουμπάρακ, που κρατούνται ήδη στις φυλακές του Καΐρου Τόρα, στο τέλος της πρώτης δίκης, για διαφθορά και ηθική αυτουργία, στην οποία ο 84χρονος πατέρας τους καταδικάστηκε την 2α Ιουνίου σε ισόβια, αμφότεροι απαλλάχθηκαν, λόγω της επελθούσας παραγραφής για τα εγκλήματα στο κατηγορητήριο.