Οι παρατηρητές του ΟΗΕ παρεμποδίστηκαν σήμερα να εισέλθουν στην πόλη Χάφα στην επαρχία της Λαττάκειας, στα βορειοδυτικά της Συρίας, μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH), το οποίο εκφράζει φόβους πως οι κυβερνητικές δυνάμεις προετοιμάζουν επίθεση κατά της πόλης.

«Οι κάτοικοι της πόλης Σιρ, που υποστηρίζουν το καθεστώς, παρεμπόδισαν τους παρατηρητές του ΟΗΕ να φθάσουν στην γειτονική κοινότητα Χάφα, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα της οδικής αρτηρίας που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν τα οχήματα του Οργανισμού», τονίζεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Δαμασκό Σάουσαν Γόσεχ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως οι παρατηρητές που εστάλησαν για να ερευνήσουν τις αναφορές για μάχες στην περιοχή θεώρησαν πολύ επικίνδυνο το να εισέλθουν στην Χάφα.

«Η κατάσταση δεν τόσο ασφαλής ώστε να τους επιτρέψει να εισέλθουν. Βρισκόμασταν στο τελευταίο φυλάκιο και η κυβέρνηση μας ανακοίνωσε ‘δεν μπορείτε να περάσετε’, αλλά και εμείς κρίναμε πως δεν ήταν ασφαλές», τόνισε η ίδια.