Μια γυναίκα από το Wildwood του αμερικανικού Νιου Τζέρσεϊ κατηγορεί την αστυνομία ότι της επιτέθηκε απρόκλητα και τη χτύπησε με μανία στο κεφάλι την ώρα που λιαζόταν στον ήλιο.

Η 20χρονη Emily Weinman απολάμβανε την ηλιοθεραπεία της με τη 18 μηνών κόρη της και άλλα μέλη της οικογένειάς της όταν τους προσέγγισαν δύο αστυνομικοί, υποπτευόμενοι πως κατανάλωναν αλκοόλ σε δημόσια θέα.

«Είχα αλκοόλ, είναι γιορτή», είπε εκείνη, «και το 90% των ανθρώπων που πίνουν στην παραλία είναι ανήλικοι, χωρίς αμφιβολία. Δύο αστυνομικοί με πλησίασαν και μας ρώτησαν, εμένα και τους φίλους μου, πόσο χρόνων είμαστε. Κι εμείς τους είπαμε τις ηλικίες μας. Μετά μας έκαναν αλκοτέστ και το πράγμα κλιμακώθηκε».

ghrtyr

Η νεαρή μαμά ισχυρίστηκε πως το μπουκάλι ήταν ακόμα σφραγισμένο, αν και δεν έμεινε εκεί: «Τους ρώτησα αν δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν ως αστυνομικοί που είναι από το να σταματούν κόσμο στην παραλία για παράνομη κατανάλωση αλκοόλ, λέγοντας πως υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας».

Όπως βλέπουμε στο βίαιο βίντεο, η κουβέντα δεν κατέληξε καλά για την κοπέλα, καθώς ένας από τους δυο αστυνομικούς τη γρονθοκοπεί στο κεφάλι. Η αστυνομία δήλωσε πως η κοπέλα βιαιοπράγησε πρώτη, όταν αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητά της. Τη συνέλαβαν και κατηγορείται τώρα για επίθεση, αντίσταση κατά της αρχής και άλλα αδικήματα.

Ο διοικητής του τοπικού τμήματος, Robert Regalburto, περιέγραψε το περιστατικό ως «ανησυχητικό», έσπευσε πάντως να σημειώσει πως ο κόσμος δεν πρέπει «να βιάζεται να βγάλει συμπέρασμα», πριν μάθουμε τουλάχιστον όλη την ιστορία. Έθεσε πάντως τους δύο αστυνομικούς σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα…