Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Charles Green προστάτευε τη Βρετανία από τα υποβρύχια των Ναζί και την απειλή της γερμανικής εισβολής.

Στα 16 του, είπε ψέματα για την ηλικία του για να ενταχθεί στο Βασιλικό Ναυτικό, υπηρετώντας κυρίως στις Νήσους Σέτλαντ και τη ναυτική βάση των Νήσων Όρκνεϊ, όπου και υπερασπίστηκε επάξια τα πλοία και τις ακτές της χώρας.

Ωστόσο, ο βετεράνος ναυτικός που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία και τη προστασία της πατρίδας του, έπεσε θύμα ληστείας στα 86 του και τραυματίστηκε θανάσιμα από δύο νεαρούς Άγγλους, οι οποίοι έδειξαν τη πλήρη ασέβεια σε έναν άνθρωπο που εξασφάλισε τη σημερινή ελευθερία της χώρας τους.

Παρά την εγκεφαλική αιμορραγία και ένα σπασμένο ισχίο – τραύματα τα οποία οδήγησαν στο θάνατο του ένα μήνα μετά – κατάφερε να μιλήσει στην αστυνομία και να συμβάλει σημαντικά στη σύλληψη των δύο εγκληματιών.

Ο κ. Green, ο οποίος έπασχε από καρδιοπάθεια, δέχθηκε επίθεση από τον 26χρονο Danny Keeble και τον 24χρονο Peter Marston, στο σπίτι του, στο Shropshire της Αγγλίας, τον Μάιο του περασμένου έτους. Του ζητούσαν επίμονα να τους παραδώσει τη τραπεζική κάρτα του και το PIN. Ο βετεράνος ναυτικός έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα. Αρνήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από τους νεαρούς, μέχρι να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι κακοποιοί δεν μπόρεσαν τελικά να πάρουν τα τραπεζικά στοιχεία του και αφού λεηλάτησαν το σπίτι, έφυγαν, παίρνοντας το διαβατήριο και το βιβλιάριο του 86χρονου.

Ο ηλικιωμένος κατάφερε να καλέσει την αστυνομία και κατέθεσε τα απαραίτητα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη των κακοποιών. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου τέσσερις εβδομάδες αργότερα πέθανε από καρδιακή προσβολή.


Οι δύο νεαροί Άγγλοι που ξυλοκόπησαν τον άνθρωπο-«ορόσημο» της πατρίδας τους