Ο εικονιζόμενος είναι ο 48χρονος Νεπαλέζος σέρπα Kami Rita, ο οποίος κατέκτησε για 22η φορά το Έβερεστ, κατακτώντας έτσι και το ρεκόρ των περισσότερων αναβάσεων στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο σέρπα (οδηγός των Ιμαλαΐων) έφτασε στην κορυφή των 8.850 μέτρων μέσω του νοτιοανατολικού μονοπατιού, μαζί με ακόμα 13 ορειβάτες, εκ των οποίων και κάποιοι πελάτες του.

AP_18085419470039

Η τελευταία ανάβασή του, τον έφερε μπροστά από δύο άλλους σέρπα, με τους οποίους μοιραζόταν το προηγούμενο ρεκόρ.

«Πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ» δήλωσε ο Mingma Shrestha, πρόεδρος της εταιρείας  Seven Summit Treks, στην οποία εργάζεται ο Kami.

Ο 48χρονος έχει αρχίσει την κατάβασή του και αναμένεται να φτάσει στο base camp το Σαββατοκύριακο.

AP_18136355079049

Οι πρώτοι άνθρωποι που αντίκρισαν τον κόσμο από την πιο ψηλή κορυφή του ήταν ο Νεοζηλανδός σερ Έντμουντ Χίλαρι και ο σέρπα Τενζίν Νοργκουέι, το 1953.

Η ορειβατική περίοδος διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Μάιο και αυτή τη στιγμή εκατοντάδες ορειβάτες βρίσκονται στο Έβερεστ επιχειρώντας να φτάσουν στην κορυφή είτε από την πλευρά του Νεπάλ είτε από την πλευρά του Θιβέτ.

Οι σέρπα, ορεινός λαός της περιοχής, εργάζονται ως οδηγοί σε πολλές ομάδες ορειβατών, που επιχειρούν να αναρριχηθούν στις υψηλότερες κορυφές των Ιμαλαΐων. Είναι γνωστοί για την αντοχή και την εμπειρία τους σε ακραία υψόμετρα.

FILE - In this Oct. 27, 2011 file photo, the last light of the day sets on Mount Everest as it rises behind Mount Nuptse as seen from Tengboche, in the Himalaya's Khumbu region, Nepal. Famed Swiss climber Ueli Steck was killed Sunday, April 30, 2017, in a mountaineering accident near Mount Everest in Nepal, expedition organizers said. Mingma Sherpa of the Seven Summit Treks said Steck was killed at Camp 1 of Mount Nuptse. (AP Photo/Kevin Frayer, File)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.