Με τη ζωή του πλήρωσε το ότι έβαλε στο στόχαστρό του μητέρες και μικρά παιδιά ένας επίδοξος ληστής στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο οποίος έβγαλε όπλο και απείλησε τον κόσμο έξω από ιδιωτικό σχολείο της βραζιλιάνικης πόλης, το Σάββατο το πρωί.

Μία από τις μητέρες όμως, που περίμενε έξω από το σχολείο, αποδείχθηκε πως ήταν οπλισμένη αστυνομικός εκτός υπηρεσίας.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη στιγμή που ο 21χρονος Elivelton Neves Moreira πλησίασε τον κόσμο κρατώντας όπλο. Η 42χρονη Katia da Silva Sastre όμως αντέδρασε άμεσα, έβγαλε το δικό της όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές. Ο νεαρός, που λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, φαίνεται να οπισθοχωρεί και να πέφτει κρατώντας το στέρνο του.

Το περιστατικό συνέβη ενώ γονείς και παιδιά περίμεναν να ανοίξουν οι πόρτες του σχολείου και αν αρχίσει η γιορτή για τη Γιορτή της Μητέρας.

Η Sastre, όπως γράφει η Daily Mail, χαρακτηρίζεται ηρωίδα για την πράξη της και τιμήθηκε την Κυριακή σε ειδική τελετή, από τον κυβερνήτη του Σάο Πάολο.

Παρότι ο 21χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, η Sastre τιμήθηκε για την αντίδρασή της, παρά το «θλιβερό» αποτέλεσμα. «Το κουράγιο και η ακρίβειά της έσωσαν μητέρες και παιδιά, χθες, στην πόρτα του σχολείου» έγραψε ο κυβερνήτης στο Twitter

Η ίδια είναι μητέρα δύο κοριτσιών, ηλικίας επτά και δύο ετών. Εργάζεται στην αστυνομία για πάνω από 20 χρόνια και είναι παντρεμένη με αστυνομικό.