Σε λάθη και παραλείψεις των τραπεζών απέδωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας την παρούσα κατάσταση του χρηματοοικονομικού τομέα στην Κύπρο, που επηρεάζει ευρύτερα την οικονομία του τόπου.

Σε χαιρετισμό του Προέδρου τον οποία ανέγνωσε ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, στην ετήσια γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από την υπερβολική έκθεση των κυπριακών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα.

«Προσπαθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, «να διερευνήσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, με κύριο στόχο να μην επαναληφθούν».

Τόνισε, επίσης, ότι θα επιδιωχθεί περαιτέρω εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, με τρόπο κοινωνικά δίκαιο. Η προσπάθεια εκμετάλλευσης της οικονομικής κρίσης για απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, επισήμανε, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλυσε και τα σχέδια τα οποία προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση για προώθηση και στήριξη του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου και αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.