Πολλοί κατασκευαστές βρίσκονται αντιμέτωποι με ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνούνται να παραχωρήσουν τα σπίτια τους για να υλοποιήσουν τα οικοδομικά σχέδιά τους. Αλλά λίγοι θα περίμεναν τη σθεναρή κι επίμονη αντίδραση του 70χρονου Zou Mingcan που μπλοκάρει τα σχέδια ανέγερσης πολυτελούς συγκροτήματος ύψους 435 εκατ. ευρώ.

Ο Zou Mingcan αρνήθηκε να κάνει στην άκρη για να προχωρήσει το σχέδιο και κήρυξε πόλεμο στους κατασκευαστές γεμίζοντας το μικρό διαμέρισμά του με αυτοσχέδια όπλα και παγίδες.

Ο 70χρονος ζει στον 6ο όροφο και πολλές φορές επιθεωρεί την περιοχή από την ταράτσα φορώντας στρατιωτικό καμουφλάζ. Έχει στο «οπλοστάσιό» του βόμβες μολότοφ και υποδέχεται τους οικοδόμους με τούβλα και πέτρες!

Για αντίποινα, τα συνεργεία των κατασκευαστών κατέστρεψαν το αυτοκίνητό του και το άφησαν ισοπεδωμένο μπροστά στο σπίτι του, στην επαρχία Γιουνάν στον κινεζικό νότο.

Εκπρόσωποι των κατασκευαστών λένε πως είχαν προειδοποιήσει τον Zou εδώ κι ένα χρόνο πως η πολυκατοικία του επρόκειτο να κατεδαφιστεί. Εκείνος όμως αρνήθηκε να φύγει μέχρι να του δώσουν μεγαλύτερη αποζημίωση.

«Ήμουν οικοδόμος και ξέρω τα κόλπα τους. Δεν θα με βγάλουν από εδώ μέχρι να μου δώσουν κανονική αποζημίωση. Ξέρω πόσο αξίζει γι’ αυτούς το διαμέρισμά μου οπότε πρέπει να πληρώσουν», λέει ο ίδιος.

Δείτε τις φωτογραφίες