Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Αυτή την εβδομάδα θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στην τράπεζα JPMorgan Chase τουλάχιστον τρία ανώτατα στελέχη, που ευθύνονται για τις ζημιές ύψους 2 δισ. δολαρίων σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της «The Wall Street Journal».

Και τα τρία πρόσωπα είχαν θέσεις-κλειδιά στο τμήμα επενδύσεων, το οποίο ευθύνεται για τις απώλειες ύψους 2 δισ. δολαρίων μέσα σε εβδομάδες, λόγω τοποθετήσεων σε παράγωγα που αποσκοπούσαν στην αντιστάθμιση του πιστωτικού κινδύνου.

Σύμφωνα με πηγές ενήμερες για τις εξελίξεις που επικαλείται η εφημερίδα, η Ίνα Ντριού, που ήταν επικεφαλής του επενδυτικού τομέα από το 2005 οι Χαβιέρ Μάρτιν-Αρτάχο και Μπρούνο Μισέλ Ικσίλ, στελέχη που εργάζονταν στο Λονδίνο, όπου έγιναν οι τοποθετήσεις, θα αποχωρήσουν.

Ο Ικσίλ είχε προσελκύσει την προσοχή κι είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «η φάλαινα του Λονδίνου» μεταξύ συναδέλφων του για μεγάλες συμφωνίες στις οποίες εμπλέκονταν περίπλοκα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τζέιμι Ντάιμον δήλωσε χθες ότι η διοίκηση της εταιρίας διέπραξε σφάλμα όταν δεν ανέλαβε δράση γρήγορα ενόσω διατυπώνονταν ανησυχίες.

«Κάναμε ένα φρικτό, τρομερό λάθος. Σχεδόν δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό», είπε ο Ντάιμον στην εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Η JPMorgan Chase δεν σχολίασε επίσημα το δημοσίευμα περί των αποχωρήσεων.