Τηλεοπτικό ντιμπέιτ για πρώτη φορά στην Αίγυπτο

Ενώπιος ενωπίω οι δύο κύριοι υποψήφιοι


ΚΟΣΜΟΣ
9:51
11/05/2012
Τηλεοπτικό ντιμπέιτ για πρώτη φορά στην Αίγυπτο
loading

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Αιγύπτου μεταδόθηκε  ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο κύριους υποψήφιους των προεδρικών εκλογών, ο πρώτος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Μαΐου.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση, η οποία μεταδόθηκε από τα ιδιωτικά κανάλια ONTV και Dream και διήρκεσε 90 λεπτά, έφερε αντιμέτωπους τον πρώην επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου και πρώην υπουργό Εξωτερικών Αμρ Μούσα και τον Αμπντέλ Μονέιμ Αμπούλ Φούτουχ, ένα μετριοπαθή ισλαμιστή και πρώην κορυφαίο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σ' αυτούς τους δύο υποψηφίους προβάδισμα επί των 11 αντιπάλων τους. Ο Άχμαντ Σαφίκ, ο τελευταίος πρωθυπουργός του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, που ανατράπηκε το Φεβρουάριο του 2011, έρχεται στην τρίτη θέση.

Ο διάλογος μεταξύ των δύο ήταν κατά περιόδους ζωηρός. «Εργασθήκατε για λογαριασμό μιας οργάνωσης, των Αδελφών Μουσουλμάνων, όχι για την Αίγυπτο ως έθνος», δήλωσε ο Αμρ Μούσα απευθυνόμενος στον Αμπούλ Φούτουχ, ο οποίος εγκατέλειψε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους πριν από ένα χρόνο.

Το πρώην στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων υπογράμμισε επανειλημμένα από την πλευρά του τις σχέσεις ανάμεσα στον Μούσα και το καθεστώς του Μουμπάρακ. «Όταν είστε ο ίδιος ένα μέρος του προβλήματος, δεν μπορείτε να προσφέρετε τη λύση», τόνισε ο Αμπούλ Φούτουχ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει