Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία είναι μια «δικτατορία» και την συνέκρινε με τη Λευκορωσία, στα πιο αιχμηρά σχόλια που έχει κάνει ποτέ για την πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Η Μέρκελ έχει επικρίνει επανειλημμένα τον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς για τη μεταχείριση της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο.

«Σήμερα εμείς στη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ζούμε με ειρήνη και ελευθερία», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Δυστυχώς όχι όλη η Ευρώπη, γιατί στην Ουκρανία και τη Λευκορωσία οι άνθρωποι υποφέρουν ακόμη από τη δικτατορία και την καταπίεση», συνέχισε η Μέρκελ.

Η Τιμοσένκο εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας έπειτα από μια δίκη την οποία η Δύση κατήγγειλε ότι είχε πολιτικά κίνητρα.

Στην ομιλία της η Μέρκελ κάλεσε επίσης την Ευρώπη και τους εταίρους της να μην ξεχνούν ποτέ το καθήκον τους να διαφυλάσσουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.