Σε αγώνα χόκεϊ επί πάγου εναντίον ομάδας θρυλικών σοβιετικών παικτών συμμετείχε χθες το βράδυ μετά την ορκωμοσία του ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Πούτιν έφερε τη νίκη στη δική του ομάδα ερασιτεχνών σημειώνοντας δύο τέρματα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Κάθε τέρμα του Πούτιν, που φορούσε άσπρη-κόκκινη εμφάνιση με τον αριθμό 11, στα καρέ της αντίπαλης ομάδας συνοδευόταν από ενθουσιώδεις επευφημίες της κερκίδας και των φίλων του ρώσου προέδρου, μεταξύ των οποίων βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ. Παρών ήταν επίσης και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί πάγου Ρενέ Φαζέλ.

«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου διεξάγεται αυτές τις μέρες. Ευχόμαστε τη νίκη της εθνικής μας ομάδας και θέλουμε η σημερινή γενιά να είναι στο ύψος των θρυλικών αθλητών του παρελθόντος», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε υποσχεθεί τον Φεβρουάριο 2011 σε αθλητές ότι θα μάθει να πατινάρει και σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, προπονείται τη νύχτα για να μπορεί να παίξει χόκεϊ.