Έκτακτη συνάντηση στις Βρυξέλλες για το Brexit και αναφορές για συμφωνία

Πυρετώδεις διεργασίες μετά τις επαφές του Σαββατοκύριακου


ΚΟΣΜΟΣ
11:53
19/03/2018
Έκτακτη συνάντηση στις Βρυξέλλες για το Brexit και αναφορές για συμφωνία
1
loading

Συνέντευξη Τύπου για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το Brexit ανακοίνωσε για σήμερα το μεσημέρι η Κομισιόν, μετά τον τελευταίο γύρο συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ αμέσως πριν.

Οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών της ΕΕ κλήθηκαν σε επείγουσα συνάντηση σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχους και διπλωμάτες, ενώ ανακοινώθηκε και η συνέντευξη Τύπου. Παρότι συνηθίζεται Μπαρνιέ και Ντέιβις να κάνουν κοινές δηλώσεις μετά τις επαφές τους, αυτή τη φορά δεν διευκρινίζεται εάν θα δώσουν εκείνοι τη συνέντευξη Τύπου. Οι απεσταλμένοι των χωρών - μελών θα συναντηθούν πριν τις συνομιλίες Ντέιβις - Μπαρνιέ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στους διπλωματικούς κύκλους υπάρχει κινητικότητα στην κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας σχετικά με τη μεταβατική περίοδο του Brexit, αν και πολλοί ζητούν οι εκτιμήσεις να διατυπώνονται με επιφύλαξη.

«Μπορεί να υπάρξει συμφωνία» σχολίασε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος διπλωμάτης. Ένας άλλος όμως χαμήλωσε τις προσδοκίες, θεωρώντας πως η πρόοδος που έχει καταγραφεί δεν έχει καλύψει την απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Αγκάθι» φαίνεται πως παραμένει η απροθυμία του Λονδίνου να συμφωνήσει στους όρους περί ιρλανδικού συνόρου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Stateless

    Breaking news
    Η Theresa May ήρθε προχθές στο Old Trafford για ένα meeting ώστε να ανακαλύψει το πως η Manchester United έκανε την έξοδό της από την Ευρώπη με τόσο εύκολο τρόπο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει