Μετά τη χθεσινή αιματηρή ομηρεία σε λεωφορείο της Μανίλα που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ τουριστών από το Χονγκ Κονγκ, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν επιλέξουν ως τουριστικό προορισμό τους τις Φιλιππίνες.

«Οι Κινέζοι πολίτες στις Φιλιππίνες θα πρέπει να επαγρυπνούν για τους κινδύνους για την ασφάλειά τους, να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και να ενημερώνουν αμέσως την Πρεσβεία της Κίνας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», αναφέρει το υπουργείο.

Οκτώ τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ σκοτώθηκαν χθες στη Μανίλα, όταν η αστυνομία έκανε επιδρομή σε ένα λεωφορείο στο οποίο δεκαπέντε άνθρωποι κρατούνταν όμηροι επί δώδεκα ώρες από έναν Φιλιππινέζο πρώην αστυνομικό, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.

Η κινεζική πρεσβεία στη Μανίλα, κατέστησε γνωστό ότι «η κινεζική κυβέρνηση καταδικάζει σθεναρά τις ωμότητες του απαγωγέα των ομήρων» και πιέζει τις αρχές των Φιλιππίνων «να εγγυηθούν την ασφάλεια των κινέζων πολιτών στις Φιλιππίνες».