Τι πίστευε ο Στίβεν Χόκινγκ για το Θεό και τους εξωγήινους

Ο εμβληματικός Βρετανός φυσικός δήλωνε ότι δεν χρειαζόταν καθόλου ο Θεός για να εξηγηθεί το σύμπαν


ΚΟΣΜΟΣ
9:08
14/03/2018
Τι πίστευε ο Στίβεν Χόκινγκ για το Θεό και τους εξωγήινους
153
loading

Σε ηλικία 76 ετών απεβίωσε, στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ, ο εμβληματικός Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος εδώ και δεκαετίες βρισκόταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας ανίατης νευρολογικής νόσου.

Ένας άνθρωπος που συγκίνησε τους πάντες με την προσωπική περιπέτεια της υγείας του και ένας επιστήμονας που -παρόλο που μιλούσε με συνθετική φωνή- ενέπνευσε πολλούς άλλους επιστήμονες με τις πρωτοποριακές ιδέες του. Και, αναμφίβολα, ήταν ο συνδυασμός αυτών των δύο, ενός τόσο προχωρημένου νου σε ένα τόσο αχρηστευμένο σώμα, που τον βοήθησε να γίνει παγκόσμιο σύμβολο.

Έγινε διάσημος για το έργο του πάνω στις μαύρες τρύπες, τη βαρύτητα και τη γενική σχετικότητα, ενώ ήταν ο συγγραφέας πολλών δημοφιλών βιβλίων, με κορυφαίο τη «Σύντομη Ιστορία του Χρόνου», που είχε εκδοθεί το 1988, μεταφράσθηκε σε 40 γλώσσες (και στα ελληνικά) και πούλησε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα. Οι κακεντρεχείς πάντως το ονόμασαν «το σπουδαιότερο αδιάβαστο βιβλίο στην ιστορία».

Η κινηματογραφική ταινία «Η θεωρία του παντός» το 2014 για τη ζωή του Χόκινγκ, με τον θαυμάσιο Έντι Ρεντμέιν στον πρωταγωνιστικό ρόλο να κερδίζει το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, έκανε ευρύτερα γνωστό τον Βρετανό κοσμολόγο. Ο ίδιος χάρηκε με την ταινία και δήλωσε για τον Ρεντμέιν «μερικές φορές νόμιζα ότι ήμουν εγώ».

AP_0606190791

Αλλά το πιο εντυπωσιακό δεν ήταν ότι ο Χόκινγκ έγραψε την ιστορία του χρόνου από την απαρχή του σύμπαντος. Ήταν ότι ο ίδιος είχε τελικά πολύ χρόνο στη διάθεσή του, παρόλο που όταν ως φοιτητής το 1963, σε ηλικία μόλις 21 ετών, διαγνώσθηκε με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, γνωστή και ως νόσο Λου Γκέριγκ ή του κινητικού νευρώνα, οι γιατροί του έδιναν δύο μόνο χρόνια ζωής.

Όμως ο Χόκινγκ, που ποτέ δεν έχασε το βρετανικό χιούμορ του, παρά τη δύσκολη κατάστασή του, διέψευσε κάθε προσδοκία και έζησε για να γίνει ο πιο διάσημος επιστήμονας μετά τον 'Αϊνστάιν. Ακόμη και όταν η νευροεκφυλιστική νόσος του επέτρεψε να κουνάει μόνο τα μάτια του και ένα δάχτυλο, οι διανοητικές δυνάμεις του φαίνονταν ακμαίες.

Όπως είπε κάποια μέρα, «μολονότι κρεμόταν ένα σύννεφο πάνω από το μέλλον μου, διαπίστωσα, προς μεγάλη μου έκπληξη, ότι απολάμβανα τη ζωή μου στο παρόν περισσότερο από ό,τι πριν. Και τότε άρχισα να κάνω πρόοδο στην έρευνά μου». Ο στόχος του ήταν απλός, όπως εξήγησε: «Η πλήρης κατανόηση του σύμπαντος, γιατί είναι όπως είναι και γιατί τελικά υπάρχει». Αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί απλό...

Οι μαύρες τρύπες

Από επιστημονική άποψη, ο Χόκινγκ θα μείνει μάλλον στα χρονικά της επιστήμης, επειδή έθεσε ένα ασυνήθιστο ερώτημα: Πότε μια μαύρη τρύπα δεν είναι μαύρη; Όταν εκρήγνυται, ήταν η απάντησή του.

Το πρώτο του επιστημονικό επίτευγμα, σύμφωνα με τη «Guardian», ήλθε το 1970, όταν μαζί με τον Ρότζερ Πενρόουζ εφάρμοσαν τα μαθηματικά των μαύρων οπών σε όλο το σύμπαν και έδειξαν ότι υπήρχε μια μοναδική περιοχή άπειρης καμπυλότητας στο χωροχρόνο, από όπου προέκυψε η αρχική «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ).

Το 1974 χρησιμοποίησε την κβαντική θεωρία για να δηλώσει ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν θερμότητα, άρα χάνουν ενέργεια και τελικά «πεθαίνουν», με μια πολύ αργή διαδικασία που μπορεί να χρειασθεί περισσότερα χρόνια από όλη την ηλικία του σύμπαντος. Η πρότασή του ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία με μορφή θερμότητας, πυροδότησε μια μακρά διαμάχη στην κοσμολογία. Σύμφωνα με τον Χόκινγκ, αυτό σήμαινε ότι όλες οι πληροφορίες που πέφτουν μέσα στη μαύρη τρύπα, θα χάνονται για πάντα, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με έναν από τους νόμους της κβαντικής θεωρίας, με αποτέλεσμα να έλθει σε σύγκρουση με τους περισσότερους συναδέλφους του.

AP_08051508379

Ο Χόκινγκ στη συνέχεια άλλαξε άποψη και υποστήριξε ότι οι πληροφορίες αποθηκεύονται στον ορίζοντα γεγονότων της μαύρης τρύπας και μετατρέπονται σε ακτινοβολία ξανά, η οποία εκπέμπεται από τη μαύρη τρύπα. «Παραδέχομαι ότι ίσως η απώλεια της πληροφορίας δεν συμβαίνει», φώναξε μια μέρα δυνατά με την ηλεκτρική φωνή του στους φοιτητές του μέσα σε ένα παμπ.

Μόλις στα 32 του, εξελέγη τιμητικά μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών της Βρετανίας και πέντε χρόνια αργότερα καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στην πιο διάσημη πανεπιστημιακή έδρα της Βρετανίας - αν όχι όλου του κόσμου- που κάποτε κατείχαν ο Ισαάκ Νεύτων και ο Πολ Ντιράκ. Έμεινε σε αυτή τη θέση για 30 χρόνια και μετά έγινε διευθυντής ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας του ιστορικού πανεπιστημίου.

Το 1982 ήταν από τους πρώτους που έδειξαν ότι οι κβαντικές διακυμάνσεις οδήγησαν -μέσω της διαδικασίας του κοσμικού πληθωρισμού- στη δημιουργία και εξάπλωση των γαλαξιών στο σύμπαν.

AP_16333510678955

Αν και δεν κατάφερε - ή δεν πρόλαβε- να πάρει το Νόμπελ, είχε τιμηθεί με πολλά άλλα σημαντικά βραβεία ('Αλμπερτ Αϊνστάιν, Βολφ, Κόπλεϊ κ.α.). Επίσης, αρεσκόταν να βάζει επιστημονικά στοιχήματα με άλλους φυσικούς, αν και είχε μια τάση να τα χάνει, όπως, για παράδειγμα, όταν το 2012 έχασε 100 δολάρια, επειδή είχε στοιχηματίσει ότι ποτέ δεν θα ανακαλυπτόταν το μποζόνιο του Χιγκς - το οποίο βρέθηκε στο CERN λίγο μετά!

Οι κοινωνικές παρεμβάσεις του και ο παράδεισος

Παρέμεινε ως το τέλος ενεργός πολίτης και, μεταξύ άλλων, προειδοποίησε κατ' επανάληψη για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και της πιθανότητας μιας συνάντησης με τους εξωγήινους, που μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη για τους ανθρώπους. Επίσης, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της αποίκησης άλλων πλανητών ως διέξοδο σωτηρίας της ανθρωπότητας σε περίπτωση που η Γη καταστραφεί από ένα πόλεμο, πτώση αστεροειδούς ή άλλη αιτία.

Επίσης, είχε καλές σχέσεις με τους Παλαιστινίους επιστήμονες και δεν δίστασε να μποϊκοτάρει ένα συνέδριο στο Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του. Και βέβαια, με το βιβλίο του «Το Μεγάλο Σχέδιο» (μεταφρασμένο και στα ελληνικά) δήλωσε προκλητικά δεν χρειαζόταν καθόλου ο Θεός για να εξηγηθεί το σύμπαν - μια αθεϊστική δήλωση που ενόχλησε τους θρησκευόμενους.

AP_861215079

Όπως είπε, «θεωρώ τον εγκέφαλο ένα κομπιούτερ που θα σταματήσει να δουλεύει, όταν τα μέρη του χαλάσουν. Δεν υπάρχει παράδεισος ή μεταθανάτια ζωή για τους χαλασμένους κομπιούτερ. Αυτό είναι ένα παραμύθι για τους ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι».

Ο Χόκινγκ είχε παντρευτεί τη συμφοιτήτριά του Τζέιν Γουάιλντ το 1965 (δύο χρόνια μετά τη διάγνωση της νόσου του) και έκαναν τρία παιδιά, αλλά χώρισαν το 1991, καθώς η κατάστασή της υγείας του εκ των πραγμάτων έκανε τρομερά δύσκολες τις συνθήκες του γάμου. Η γυναίκα του έγραψε αργότερα ότι είχαν καταντήσει «αφέντης» και «σκλάβα».

AP_950915019

Το 1995 ο Χόκινγκ παντρεύτηκε μία από τις νοσοκόμες του, την Ελέιν Μέισον, ένας γάμος που διήρκεσε 11 χρόνια και στη διάρκεια του οποίου η αστυνομία κλήθηκε να διερευνήσει κατηγορίες για επιθέσεις που δέχθηκε ο Χόκινγκ από τη σύζυγό του. Όμως ο ίδιος αρνήθηκε κάτι τέτοιο και η αστυνομία αναγκάσθηκε να σταματήσει τις έρευνες σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε δήλωσή τους, τα τρία παιδιά του από τον πρώτο γάμο, Λούσι, Ρόμπερτ και Τίμοθι, αναφέρουν ότι «ήταν ένας μεγάλος επιστήμονας και ένας ξεχωριστός άνθρωπος, του οποίου το έργο και η κληρονομιά θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Θα μας λείπει πάντα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

153
σχόλια
 1. avatar Nickolas01

  Το γνωστό στοίχημα του Pascal. Πιστέψτε στο Θεό γιατί έχετε πολλά να κερδίσετε αν είναι αληθινός, και τίποτα να χάσετε, αλλιώς αν δεν πιστέψετε, έχετε πολλά να χάσετε αν είναι αληθινός. Άρα δεν σας κοστίζει τίποτα και έχετε πολλά να κερδίσετε.
  Το λάθος είναι ότι δεδομένου ότι οι θεοί είναι πολλοί, ουσιαστικά καλύτερα να μην επιλέξεις κάποιον συγκεκριμένο γιατί μπορεί να την πατήσεις αν τελικά κάποιος άλλος από τους θεούς είναι ο πραγματικός.
  Καλύτερα λοιπόν να ζήσεις μια ενάρετη ζωή ακολουθόντας τους καλούς κανόνες που πάνω κάτω όλες οι θρησκίες αναφέρουν και ουσιαστικά είναι κανόνες που θα είχε ακόμα και ένας ενάρετος άθεος, χωρίς να επιλέξετε συγκεκριμένη \"ομάδα\".

 2. avatar James01

  Μας έχετε λίγο κουράσει όλοι εσείς οι αντιπρόσωποι του θεού. Είστε επίσημοι αντιπρόσωποι; Μετά το service που θα μας κάνετε, θα είμαστε ακόμα μέσα στην εγγύηση ή όχι; Όπως τα περιγράφετε πάντως, ο θεός μάλλον δεν χρειάζεται αντιπροσώπους. Μάλλον θα έπρεπε να έχει καταλάβει πόσο κακό έκαναν στην ανθρωπότητα οι αντιπρόσωποι και θα έπρεπε να τους έχει απολύσει όλους. Καλύτερα να κάνει την δουλειά μόνος του. Θα κερδίσει και χρόνο και θα έχει και καλύτερα αποτελέσματα. Μάλλον όμως σκέφτεται την ανεργία που θα πέσουν οι αντιπρόσωποί του.

  1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

   Φίλε τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι που τα σκέφτεσαι. Καταρχάς δεν μιλάμε για θρησκεία αλλά για τον Ιησού Χριστό που αναστήθηκε +μπορεί να αναστήσει και εμάς και να μας δώσει αιώνια ζωή. Αν τώρα δεν πιστευεις ότι υπάρχει ανάσταση και αιώνια ζωή τότε αυτό είναι το πρώτο λάθος που κάνεις και μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς. Γιατί αν υπάρχει αιώνια ζωή θα ήταν η μεγαλύτερη ανοησία κάποιος να την χάσει επειδή αδιαφόρησε ή γιατί τον μπέρδεψαν οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι του Θεού και της θρησκείας και άλλα είπε ο Ιησούς Χριστός ότι πρέπει να κάνουμε και άλλα λέγανε οι παπάδες για να έχουν οπαδούς και μετά να τους εκμεταλλεύονται και οικονομικά. Ο Ιησούς Χριστός μέσα στην Καινή Διαθήκη μίλησε για αληθινή και ανιδιοτελή αγάπη προς τον συνάνθρωπο, μίλησε ότι η αλήθεια είναι από τον Θεό ενώ όποιος χρησιμοποιεί ψέμα έχει για πατέρα του τον διάβολο αφού αυτός είναι ο πατήρ του ψέματος.επισης ο Ιησούς Χριστός μίλησε για δικαιοσύνη ενώ όποιος είναι άδικος ή υποκριτής ο διάβολος έχει εξουσία επάνω του. Αυτά λέει ο Λόγος του Θεού. Οι παπάδες όμως έχουν εφεύρει το νηπιοβαπτισμα για να κάνουν οπαδούς. Οι παπάδες λένε ότι μόνο εμείς αντιπροσωπεύουμε τον Θεό αλλά αυτό είναι ψέμα γιατί ούτε διδάσκουν όλη την αλήθεια του Θεού ούτε εφαρμόζουν την διδασκαλία του Ιησού Χριστού. Για αυτό πρέπει να γνωρίζει κάποιος από πρώτο χέρι τι διδάσκει ο Λόγος του Θεού , η Αγία Γραφή για να μπορεί να καταλάβει ποτέ κάποιος προσπαθεί να τον ξεγελάσει ή προσπαθεί να του πουλήσει ψεύτικες θρησκευτικές παραδόσεις.

   1. avatar James01

    Παρακαλώ υποδείξτε μας τους πραγματικούς αντιπροσώπους για να ξέρουμε και που να απευθυνθούμε.

    1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

     (1 από 4) )Πολύ καλή ερώτηση. Και είναι η ουσία του χριστιανισμού. Αν σε ενδιαφέρει η απάντηση άκου τι είπε ο Ιησούς Χριστός : \" αλλά θέλετε λάβει δύναμη όταν έρθει το Άγιο Πνεύμα επάνω σας και θα είστε σε εμένα μάρτυρες στην Ιερουσαλήμ , και στην Ιουδαία και στην Σαμάρεια και εώς εσχάτου της γης\" Πράξεις των Αποστόλων 1:8. Χωρίς να λάβει ένας άνθρωπος το Άγιο Πνεύμα που υποσχέθηκε να στείλει ο Ιησούς Χριστός ο άνθρωπος είναι πνευματικά νεκρός και απλά επαναλαμβάνει νεκρές θρησκευτικές τελετές που του δίδαξαν άνθρωποι της θρησκείας οι οποίοι και αυτοί δεν έχουν λάβει ποτέ το Άγιο Πνεύμα. Οι Ορθόδοξοι (αλλά και οι καθολικοί παπάδες) νομίζουν και διδάσκουν ότι όταν ο ορθόδοξος παπάς βαφτίζει ένα νήπιο αυτό το νήπιο λαβαίνει το χρίσμα που είναι Άγιο Πνεύμα. Αυτό όμως είναι ένα σατανικό ψέμα. ο Λόγος του Θεού λέει ότι [μείς που προελπίσαμε στον Χριστό·13 στον οποίο κι εσείς ελπίσατε, όταν ακούσατε τον λόγο τής αλήθειας, το ευαγγέλιο της σωτηρίας σας· στον οποίο και, καθώς πιστέψατε, σφραγιστήκατε με το Άγιο Πνεύμα τής υπόσχεσης·] Εφεσίους Επιστολή 1:12-13. Που σημαίνει ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να λάβει το Άγιο Πνεύμα και αυτό γίνεται την στιγμή που πιστεύει στον Ιησού Χριστό σαν Κύριο και Θεό του, σαν βασιλιά και Σωτήρα της ψυχής του. Αν κάποιος δεν έχει δεχθεί συνειδητά τον Ιησού Χριστό σαν Σωτήρα του δεν έχει λάβει κανένα Άγιο Πνεύμα και δεν είναι αληθινός χριστιανός.

     1. avatar James01

      Μετά από όλα αυτά, πιστεύω ότι είδα το φως.

    2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

     (2 από 4) Ο κάθε αληθινός χριστιανός που έχει την εμπειρία της πνευματικής γέννησης από το Άγιο Πνεύμα του Θεού είναι ένα παιδί Θεού (δες Ιωάννη Ευαγγέλιο 1:12 ) αλλά ταυτόχρονα μαρτυρεί για τον Ιησού Χριστό στους ανθρώπους και στην ουσία είναι ένας κήρυκας του Ευαγγελίου και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει τον Θεό και τον Ιησού Χριστό. Βέβαια δεν αρκεί κάποιος να λέει τα λόγια του θεού και του Ευαγγελίου αν δεν τα ζει, γι αυτό και αν κάποιος άνθρωπος έχει λάβει και αυτός το Άγιο Πνεύμα μπορεί να καταλάβει και να διακρίνει αν κάποιος λέει τα Λόγια του Ευαγγελίου ή απλά επαναλαμβάνει θρησκευτικά πράγματα που του μάθανε παπαγαλία κάποιοι άνθρωποι της θρησκείας αλλά τα λόγια του δεν έχουν μέσα του την αλήθεια και την ζωή του Θεού.
     Έτσι πιστεύω ότι τον Θεό τον αντιπροσωπεύουν όσοι έχουν λάβει το Άγιο Πνεύμα που υποσχέθηκε ο Ιησούς Χριστός στους αληθινούς μαθητές του και αυτοί οι άνθρωποι που έχουν λάβει το Άγιο Πνεύμα πηγαίνουν σε εκκλησίες που έχουν μόνο τον Λόγο του Θεού και όχι παπάδες και ιερείς (δεν υπάρχουν ξεχωριστοί ιερείς ή παπάδες στην Καινή Διαθήκη αλλά όλοι οι αληθινοί πιστοί του Χριστού που έχουν λάβει το Άγιο Πνεύμα ¨είναι ιερείς και βασιλείς στον Θεό και Πατέρα Θεό¨ σύμφωνα με το Αποκάλυψη 1:6) ούτε ακολουθούν παραδόσεις ανθρώπινες αλλά εμμένουν στον γραπτό Λόγο του Θεού , που είναι η Αγία Γραφή, και θέλουν να κάνουν τα πράγματα του Θεού με τον τρόπο που μας δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και όχι οι άνθρωποι.

    3. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

     (3 από 4)Αν κάποιος λέει ότι μόνο αυτός είναι αντιπρόσωπος του Θεού (κάτι σαν αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Θεού επί της γης) αλλά δεν σέβεται τον γραπτό Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή, και κάνει πράγματα αντίθετα σε αυτά που δίδαξε και έκανε ο Ιησούς Χριστός και όταν τον ρωτάς γιατί το κάνει αυτό , αυτός σου φέρνει σαν δικαιολογία ότι έτσι του λέει η «θρησελια του και η ιερά του παράδοση» τότε αυτό είναι ένα καλό δείγμα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ακολουθεί τον Ιησού Χριστό και το Ευαγγέλιο αλλά μια ανθρώπινη θρησκεία που την έφτιαξαν άνθρωποι για να εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους και κυρίως αυτούς που δεν μελετούν οι ίδιοι την Αγία Γραφή. Και όπως έχω πει και αλλού οι θρησκείες δεν σώζουν αλλά μόνο ο Ιησούς Χριστός και ο Λόγος του Θεού γιατί όπως είπε και ο Ιησούς […τα λόγια που εγώ σας μιλάω, είναι πνεύμα και είναι ζωή·] Ιωάννης 6:63.

    4. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

     (4 από 4) Έτσι μόνο όσοι άνθρωποι έχουν πιστέψει συνειδητά τον Ιησού Χριστό και έχουν λάβει το Άγιο Πνεύμα του Θεού (δηλαδή έχουν αναγεννηθεί από τον Θεό και το Πνεύμα κατά το Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:3-5) είναι παιδιά του Θεού και στην ουσία αυτοί μπορούν να αντιπροσωπεύουν τον Θεό και τον Ιησού Χριστό εδώ κάτω στην γη. Αυτοί οι αληθινοί πιστοί του Ιησού χριστού δεν φοράνε ράσα ή ειδικές στολές γιατί αυτά τα καταδίκασε ο Ιησούς (δές Ματθαίο Ευαγγέλιο 23:5) και οι πιστοί του Ιησού Χριστού δεν μιλάνε για κάποια εκκλησία που αν γίνεις μέλος θα σωθείς αυτόματα και μαγικά αλλά μιλάνε στους ανθρώπους για τον Σωτήρα τους τον Ιησού χριστό και κηρύτουν στους ανθρώπους τι λέει ο Λόγος του Θεού για το πώς θέλει ο Ιησού Χριστός να ζούμε την ζωή μας εδώ κάτω στην γη ώστε να περάσουμε την αιωνιότητα μας μαζί Του στην βασιλεία Του που δεν θα έχει τέλος αλλά θα είναι μια βασιλεία αιώνια και θα είναι μια βασιλεία «ειρήνης, δικαιοσύνης και χαράς» ( Δες Ρωμαίους 14:17).

 3. avatar Nick

  Βγήκαν οι ορδές των θρήσκων και κάνουν κόπι-πέιστ με το τσουβάλι,μπας και λεκιάσουν τις λογικές φωνές συνσχολιαστών.
  Ο θεός των μονοθειστών είναι ένας φασίστας,σεξιστής,γενοκτόνος,και πάνω απο όλα ένας ποταπός αλαζόνας. Ευτυχώς που δεν υπάρχει να λένε γιατί τίποτα απο όσα έχει καταφέρει η ανθρωπότητα δε θα είχε πραγματοποιηθεί,θα ζούσαμε σε ένα υπερσυμπαντικό ολοκληρωτικό καθεστώς,και εμείς θα ήμασταν οι δούλοι του,για πάντα.
  Τίποτα δεν υπάρχει γραμμένο στα παμπάλαια σας κείμενα που να είναι πιο μαγευτικό,που να εμπνέει περισσότερη έμπνευση απο δέκα σελίδες του Χόκινγκ,απο μία φωτογραφία του τηλεσκοπίου Humble,απο ένα χαμόγελο ενος παιδιού που χωρις την δυτική επιστήμη θα είχε πεθάνει προσευχόμενο σε κάποια θεότητα για έλεος.
  Τα θαύματα των θρησκειών σας είναι αδιάφορα,μικρά,πεζά μπροστά στα επιτεύγματα της επιστήμης,της φιλοσοφίας και των τεχνών.
  Αναμένω τα απανωτά σπαμ,που περιέργως πως επιτρέπονται σε αυτό το σάιτ,και άλλα 10 σχόλια πάνω απο τούτο για να το καλύψουν

  1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

   Γεια σου.Θα ήθελα να πω την γνώμη μου.Γιατί νομίζω αν δεν πω τι λέει ο Λόγος του Θεού για τα θέματα που θίγεις στο σχόλιο σου κάποιοι θα νομίσουν ότι έχεις δίκιο ή οτι αποστομωσες τους χριστιανούς.Καταρχάς φαίνεται να πιστεύεις ότι υπάρχει Θεός αλλά αποδίδεις στον Θεό άσχημα χαρακτηριστικά. Αυτό σε βάζει σε ένα σκαλί παραπάνω από εκατομμύρια ανθρώπων που δεν πιστεύουν καν ότι υπάρχει Θεός. Επίσης δέχεσαι τις ιστορίες της Αγίας Γραφής. Αν+ δεν συμφωνώ με την ερμηνεία που δίνεις είναι και αυτό σημαντικό γιατί πράγματι ότι γράφει μέσα στην Αγία Γραφή είναι αλήθεια και τα πράγματα γίνανε όπως ακριβώς τα λέει η Αγία Γραφή. Ο Ιησούς Χριστός είπε [ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν , τα λόγια που εγώ σας λέω δεν θα παρέλθουν ποτέ] Ματθαίος 24:35. Έτσι καλό είναι να μελετούμε τον Λόγο του Θεού γιατί είναι αληθινός, πάντα επίκαιρος και πάνω από ένας πρακτικός οδηγός πίστης+καθημερινής ζωής. Γιατί όπως ένας πατέρας δίνει συμβουλές αγάπης στα παιδιά του για να τα προφυλάξει από τις παγίδες της ζωής+από κακούς+ παράλογους ανθρώπους πολύ περισσότερο ο Ουράνιος Πατέρας δίνει καλές συμβουλές στα παιδιά Του.Τον Θεό της Αγίας Γραφής πρέπει να Τον βλέπεις σαν Πατέρα αλλιώς δεν γνωρίζεις τον αληθινό Θεό της Αγίας Γραφής αλλά τον Θεό των θρησκειών ή μια διαστρεβλωμένη εικόνα του Θεού.Αν θέλεις να καταλάβεις ποιος είναι ο Θεός πρέπει να δεις πως έζησε ο Ιησούς Χριστός ο οποίος είπε [τοσο καιρό είμαι μαζί σας και δεν με γνώρισες Φίλιππος; Όποιος είδε εμένα είδε και τον Πατέρα Θεό] Ιωάννης 14:9.

  2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

   (2) πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι έχουν μια λαθεμένη και διαστρεβλωμένη για τον Θεό, ποιος πραγματικά ήταν ο Ιησούς Χριστός τι αληθινά είπε και τι έκανε για εμάς και για το τι ακριβώς διδάσκει μέσα στην Αγία Γραφή. Για αυτό φταίνε σε ένα βαθμό οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι του Θεού ( οι διάφοροι ιερείς και παπάδες των θρησκειών) που στο όνομα του Θεού και της θρησκείας έκαναν,+συνεχίζουν να κάνουν τα μεγαλύτερα αισχη+εγκλήματα. Επίσης φταίει+ ο διάβολος (που υπάρχει και αν το αγνοείς αυτό εκτός του ότι αγνοείς μια αλήθεια , ήδη έχεις πιστέψει στο πρώτο ψέμα του διαβόλου που είναι ότι δεν υπάρχει ούτε Θεός ούτε διάβολος). Ο διάβολος λοιπόν θέλει να πιστεύουμε ότι αν υπάρχει Θεός τότε αυτός είναι ένας μοχθηρός, κακός εκδικητικός Θεός που θέλει τον άνθρωπο μόνιμα δυστυχισμένο. Όμως+ αυτό είναι ένα ακόμα ψέμα του διαβόλου.Ο Θεός αγαπάει τον άνθρωπο.Μάλιστα δεν θέλει την τιμωρία του ανθρώπου ακόμα+ αν είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός.και επειδή όλοι είμαστε αμαρτωλοί ο Ιησούς Χριστός ήρθε να πεθάνει στην θέση μας. Αυτό είναι η μεγαλύτερη αγάπη.καποιος να πεθάνει στην θέση σου ενώ δεν είναι υποχρεωμένος . Ο Θεός μπορούσε να δημιουργήσει χιλιάδες νέους Αδάμ. Όμως ο Θεός προτιμά να ασχοληθεί με τον άνθρωπο που έπεσε+να τον σηκώσει παρά να τον θανατώσει+να ξαναρχίσει από την αρχή.Το παρακάτω περιγράφει ακριβώς πόσο μας αγαπά ο Ιησούς Χριστός.Σε παρακαλώ να το διαβάσεις με προσοχή+μετά να κάνεις στοχασμούς σε αυτά που διάβασες
   πριν πάρεις τις τελικές σου αποφάσεις http://tinyurl.com/y88zckvu

 4. avatar James01

  Μου αρέσει πολύ που το \"επιστημονικά\" είναι σε εισαγωγικά. Όταν μας βολεύει η επιστημονική μέθοδος είναι καλή, όταν δεν μας βολεύε γίνεται \"επιστημονικά\".

  1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

   Η επιστήμη είναι καλή όταν υπηρετεί την αλήθεια και αποδεικνύει ότι λέει με πειράματα. Αν όμως ένας άνθρωπος χρησιμοποιεί την επιστημονική του ιδιότητα για να πει πράγματα που δεν ισχύουν και δεν μπορούν να αποδειχθούν πειραματικά τότε αυτό δεν είναι επιστήμη αλλά προσωπικές απόψεις και παρασέρνει τους ανθρώπους που νομίζουν ότι αυτά τα λέει η αληθινή επιστήμη. Και όπως είπε και ο Ιησούς Χριστός αλλά επαναλαμβάνω και εγώ . Αλίμονο στους ανθρώπους που εμπιστεύονται λάθος αυθεντίες για να πάρουν αποφάσεις ζωής. Και [τυφλός αν τυφλό οδηγεί αμφότεροι σε βόθρο θέλουσι πέσει] (Ματθαίος 15:14) που σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα χαθούν όχι γιατί οι ίδιοι ήταν πονηροί αλλά γιατί πίστεψαν και εμπιστεύτηκαν λάθος ανθρώπους και αυτοί τους παρέσυραν σε πράγματα που καταδικάζει ο Λόγος του Θεού. Έτσι η μόνη μας ελπίδα για να αντιμετωπίσουμε τους ψευδοδιδασκαλους και διάφορες ψεύτικες θρησκευτικές τελετές και παραδόσεις είναι η γνώση της αλήθειας, είναι η γνώση του Λόγου του Θεού της Αγίας Γραφής. Ας μην περάσει ούτε μια μέρα στην ζωή μας χωρίς να έχουμε διαβάσει τουλάχιστον την Καινή Διαθήκη . Και κυρίως μην φύγουμε από αυτήν την ζωή χωρίς να έχουμε διαβάσει τα Λόγια του Ιησού Χριστού για την σωτηρία μας και χωρίς να πάρουμε εμείς προσωπικά μια απόφαση για το που θέλουμε να περάσουμε την αιωνιότητα μας σε περίπτωση που όσα είπε ο Ιησούς είναι αλήθεια (που εγώ είμαι 100% σίγουρος ότι είναι αλήθεια και όλα θα γίνουν όπως ακριβώς τα είπε ο Ιησούς)

 5. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  Ο μπαμπάς. (Για όσους πιστεύουν ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τα ζώα και ότι αυτό έχει αποδειχτεί «επιστημονικά»)

  http://tinyurl.com/y95xwnus

  1. avatar GiannisAGiannis

   Το κόμικ στο οποίο μας παραπέμπεις είναι ψευδοεπιστημονικό. Πίστευε στο Θεό σου και θα υπερασπιστώ το δικαίωμα σου να πιστεύεις, αλλά να γνωρίζεις πως τέτοιου είδους προπαγάνδα μόνο κακό κάνει όταν διαδίδεται.

   1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

    Φίλε δεν κάνω καμιά προπαγάνδα. Πιστεύω όμως ότι όλοι μπορούν να έχουν μια άποψη και πιστεύω ότι έχουν δικαίωμα να την εκφράζουν. Ο Ιησούς Χριστός τον οποίο πιστεύω και ακολουθώ και πιστεύω ότι μια ημέρα θα ξαναδεί να κρίνει με δικαιοσύνη την γη καλούσε τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν αλλά ποτέ δεν τους υποχρέωσε. Η αλήθεια έχει την δύναμη να ελκύει τους ειλικρινείς ανθρώπους από μακριά όπως ο μαγνήτης το σίδερο. Τα λόγια του Ιησού Χριστού αγγίζουν και ξεκουράζουν κάθε διψασμένη ψυχή που ψάχνει αγάπη, χαρά, ειρήνη, ελευθερία και δικαιοσύνη γιατί τα λόγια του Ιησού είναι λόγια Θεού και είναι αυτά για τα οποία πλαστηκαμε. Μόνο στο κήρυγμα του Ιησού ο άνθρωπος βρίσκει πληρότητα και νόημα στην ζωή του, και εδώ στην γη και στην αιωνιότητα. ) Από την εμπειρία μου ένας βασικός λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν στον Θεό , στην ανάσταση του Ιησού Χριστού και στην θεοπνευστία της Αγίας Γραφής είναι γιατί έχουν αποδειχτεί σαν αληθινά και σαν επιστημονικά λάθος υποθέσεις και αντιεπιστημονικές θεωρίες που όμως παρουσιάζονται στους ανθρώπους με τέτοιο τρόπο σαν να είναι αληθινά γεγονότα και να έχουν αποδειχτεί. Σαν τέτοια θέματα θα αναφέρω το: πώς δημιουργήθηκε η ζωή και ο άνθρωπος αν είναι δηλαδή δημιουργία ή προερχόμαστε από την εξέλιξη των ειδών, το πως δημιουργήθηκε το σύμπαν και τέλος αν υπάρχουν εξωγήινοι ; Έτσι έγραψα το παρακάτω με λογικά επιχειρήματα και αποδείξεις για αυτά που πιστεύω. Διάβασε την αν ψάχνεις για την αλήθεια http://tinyurl.com/ybekewhj

    1. avatar James01

     Μέσα στην επιστήμη περιλαμβάνεται και το σφάλμα, και υπάρχουν θεωρίες που αντικαταστάθηκαν με άλλες θεωρίες όταν ήρθε η ώρα και υπάρχουν και θεωρίες που επιζούν αιώνες τώρα γιατί απλά κανείς δεν μπόρεσε να τις διαψεύσει. Σου αρέσει δεν σου αρέσει έτσι λειτουργεί η επιστήμη. Αντί της επιστημονικής μεθόδου μπορείς να εφαρμόσεις μια άλλη μέθοδο για να εξηγήσεις τον κόσμο και να λυσεις τα προβλήματά σου. Καλή είναι και η μαύρη γάτα και η άσπρη γάτα. Το θέμα είναι ποία γάτα πιάνει όμως τα ποντίκια. Η γάτα της επιστήμης έχει πιάσει πολλά ποντίκια μέχρι σήμερα. Η γάτα της θρησκείας κανένα.

     1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

      Φίλε δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες. Καταρχάς εγώ δεν σου μιλώ για θρησκεία αλλά για ένα πρόσωπο που ήρθε να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία του και να του δώσει αιώνια ζωή. Αυτό το πρόσωπο δίδαξε την αγάπη και μάλιστα είπε (θέλεις αγαπήσει τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου ) Ματθαίος 22:39. Επίσης ο Ιησούς μίλησε για αλήθεια και δικαιοσύνη . Αν ένας άνθρωπος δεν ζει με αγάπη με αλήθεια και δικαιοσύνη δεν είναι του Θεού αλλά του διαβόλου. Επίσης ο Ιησούς δεν υποχρέωσε κανέναν να τον ακολουθήσει. Ο Ιησούς είπε [όποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας πάρει τον σταυρό του και ας με ακολουθεί] Μάρκο 8:34. Επίσης ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του [πηγαίνετε και κηρυξτε το Ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη. Όποιος πιστέψει και βαπτιστεί θέλει σωθεί, όποιος απιστησει θα κατακριθεί] Μάρκος 16:15-16 που σημαίνει ότι για να γίνει κάποιος μαθητής Του δηλαδή χριστιανός πρέπει πρώτα να πιστέψει και μετά να βαπτιστεί. Δηλαδή ο ίδιος ο Θεός σέβεται την ελευθερία και την επιλογή του ανθρώπου. Οι ψεύτικη θρησκεία και οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι -ιερεις των θρησκειών δεν σέβονται την ελευθερία που μας έδωσε ο Θεός και βαπτίζουν νήπια για να τα κάνουν οπαδούς της θρησκείας τους και μετά να τα εκμεταλλεύονται όσο μπορούν. Όσοι διαβάζουμε το Ευαγγέλιο και πιστεύουμε στον Ιησού Χριστό σαν τον μοναδικό Σωτήρα μας και Σωτήρα των ανθρώπων δεν συμφωνούμε με ψεύτικες διδασκαλίες και αντιχριστανικες πρακτικές.οι αληθινοί πιστοί του Ιησού χαίρονται να κάνουν το καλό και να υπηρετούν τον συνάνθρωπο τους.

     2. avatar Απιστος

      Ο μεγαλύτερος διάβολος που υπήρξε ποτέ είναι ο Ναζωραίος. Τόσα δισεκατομμύρια διέβαλε και συνεχίζει να διαβάλλει...

  2. avatar James01

   Οι ιστορίες που χρησιμοποιείς είναι τελείως ξεπερασμένες με την έννοια ότι τα επιχειρήματα που αναφέρονται σε αυτές όχι μόνο είναι αναληθή αλλά επίσης έχουν καταρριφθεί. Επίσης το ύφος είναι τελείως προπαγανδιστικό.

   1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

    (2)Το να πούμε ότι όλα έγιναν μόνα τους+σήμερα διατηρούνται όλα στην θέση τους από τύχη+ σύμπτωση δεν είναι αλήθεια και δεν ικανοποιεί τον ανήσυχο νου και την καρδιά που διψάει για αλήθεια και δικαιοσύνη. Όμως κάποιοι ψαχνουν εναλλακτικές λύσεις για την δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου απλά και μόνο γιατί αυτό τους βολεύει στην συνείδηση τους. Γιατί αν δεν υπάρχει Θεός ή πείσουμε τους εαυτούς μας ότι δεν υπάρχει Θεός, τότε δεν είμαστε ηθικά υπόλογοι σε ότι κάνουμε σε ένα ανώτερο Ον ούτε μια μέρα θα κριθούμε μια ημέρα με αλήθεια+δικαιοσύνη ενώπιον αυτού που μιας έφτιαξε. Έτσι οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην δημιουργία του πρώτου ανθρώπου (ξέρουμε+ το όνομα του, τον λέγανε Αδάμ) από τον Θεό είναι περισσότερο για ιδεολογικούς - πολιτικούς λόγους και όχι λόγο \"επιστημονικών\" αποδείξεων. Όπως είπε κάποτε ο Γάλλος μαθηματικός+φυσικός Παστέρ (που ήταν συνειδητός χριστιανό+ πίστευε στην ανάσταση του Ιησού Χριστού): [οι άπιστοι στον Θεό είναι οι πλέον εύπιστοι άνθρωποι. Είναι έτοιμοι να πιστέψουν οποιαδήποτε θεωρία+ φαντασίωση τους πεις , ακόμα+αν δεν υπάρχει ούτε μία απόδειξη, αρκεί να μην πιστέψουν ότι υπάρχει Θεός ή ότι ο Θεός μας δημιούργησε]. Έτσι εγώ πιστεύω ότι Θεός υπάρχει. Ο Θεός θέλει να μιλήσει με τον άνθρωπο. Για αυτό μας έδωσε την Αγία Γραφή.ο Θεός δεν θέλει να επιβάλλει την πίστη ούτε να μας τιμωρήσει στην πρώτη αμαρτία.αυτην την ελευθερία+μακροθυμια του Θεού πολλοί την παρεξηγούν+λένε ότι ο Θεός δεν υπάρχει.Ομως όποιος ψάξει θα βρει τον Θεό όπως+ εγώ κάποτε.

    1. avatar James01

     Αν θεωρείς ότι η επιστήμη λέει ότι όλα έγιναν στην τύχη, όχι μόνο δεν κατανοείς την ένοια του τυχαίου γεγονότος αλλά ούτε τις διαδικασίες της επιστήμης. Οι επιστημονικές θεωρείες έχουν συγκεκριμένους λόγους που προκύπτουν και σίγουρα οι λόγοι αυτοί δεν έχουν κανένα σκοπό να εμπλακούν με το αφύσικο και μεταφυσικό. Κοινώς η επιστημονική θεωρία αδιαφορεί στο να σας διαψεύσει. Αν οι θεωρίες που προτείνετε για την εξήγηση του φυσικού κόσμου περιέχουν το μεταφυσικό, τότε τόσο το χειρότερο για εσάς γιατί μέσω της επιστημονικής διαδικασίας δεν υπάρχει καλός τρόπος να το παντρέψετε.

     1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

      (1)Καταρχάς σε ευχαριστώ που απαντάς. Πιστεύω ότι μέσα από έναν όμορφο και πολιτισμένο διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε και κάπου βελτιονόμαστε. Ο Αριστοτελης , ο αρχαίος αυτός Ελληνας σοφός έλεγε [ Ακόμα και με αυτούς που δεν συμφωνώ μου είανι χρήσιμοι σε κάτι. Γιατί συζητώντας μαζί τους , εξασκώ την ικανότητα μουνα βρίσκω λογικά επιχειρήματα να τους αποδεικνύω τα λάθη τους] (Βέβαια όταν συζητάς με κάποιον τα επιχειρήματα που φέρνεις μπορούν να πείσουν κάποιον μόνο όταν αυτός ψάχνει για την αλήθεια και είναι αρκετα ταπεινός να δεχτεί ότι σε κάποια θέματα μπορεί να κάνει λάθος ή να έχει ελειπή ενημέρωση και είναι έτοιμος ν ααφήσει το λάθος και να πιστέψει στο σωστό. Στα πράγματα του Θεού αυτό σημαίνει ο άνθρωπος όταν ακούει πρώτη φορά το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και όταν μάθει ότι ο Θεός δεν θέλει τις τελετές των ανθρώπων ούτε τα αντικείμενα που προσκυνουν οι άνθρωποι και τα αποδίδουν θεϊκές ιδιότητες αλλά [ Πνεύμα είναι ο Θεός και οι προσκυνούντες Αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνάνε] είπε ο Ιησους Χριστός στο κατά Ιωάννη 4:24. Αυτά τα λόγια όμως δεν αρέσουν στου ςανθρώπους των ανθρώπινων θρησκειών που έχουν κανει τους ανθρώπους μέσω των παραδόσεων τους να προσκυνούν , ανθρώπους, αντικείμενα διάφορες θεότητες και αγάλματα κτλ. Τα λόγια του Ιησού Χριστού έρχονται να γκρεμίσουν τα ψέματα των ανθρώπων αλλά και τις εμπορικές δραστηριότητες των ανθρώπων γι αυτό και στην εποχή του όταν οι φαρισαίοι άκουγαν τον Ιησού να κηρύτει θέλανε ..

     2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

      (2)..όταν οι φαρισαίοι άκουγαν τον Ιησού να κηρύτει θέλανε να τον σκοτώσουν γιατί αποκάλυπτε τα ψέματα τους και την υποκρισία τους.
      Η επιστημη σαν επιστήμη δεν είναι κακή. Πιστευω ότι ο Θεός προικισε τον άνθρωπο με σοφία και λογική ώστε μελετώντας και ερευνόντας τα φυσικά φαινόμενα να αντιλαμβάνεται ότι όλα αυτά που βλέπουμε στο σύμπαν δεν έγιναν από μόνα τους αλλά υπάρχει έναν νοήμον νους πισω από το κάθε τι και μια απειρη δύναμη που τα αδημιούργησε όλα αυτά και αιώνες τώρα τα κρατά στην θεση τους και Αυτός είναι ο Θεός που διάλεξε να αποκαλυφτεί μέσα στην Αγία Γραφή.
      Η επιστήμη αν θέλει να είναι αληθινή επιστήμη πρέπει να σταματάει εκεί που δεν έχει απαντήσεις και να λεει [ αυτό δεν το γνωρίζουμε ακριβώς και δεν μπορούμε να το αποδείξουμε πειραματικά] . Ναι τότε είναι επιστήμη. Αν όμως κάποιος ¨επιστήμονας¨ πει ότι έχει αποδειχτεί ότι όλα εγιναν από μόνα τους και δεν υπάρχει κάποιος που τα δημιούργησε ή ότι δεν έχουμε ανάγκη τον Θεό τότε αυτός ο ¨επίστήμονας¨ χρησιμοποιεί το κύρος της επιστήμης για να πει αντιεπιστημονικά πράγματα και να παρασύρει τους ανθρώπους σε απιστία και από εκεί σε άλλου είδους αμαρτίες.
      Αυτός είναι ο λόγος που γρέφω είναι για να αποδείξω ότι η αληθινή επιστήμη δεν είναι αντίθετη στην αληθινή θεολόγια. Αυτά που έρχονται σε αντίθεση είναι η ψεύτικη επιστήμη (ή οι ψευδοεπιστήμονες) με την ψεύτικη θρησκεία (ή τους ψεύτικους αντιπροσώπους του Θεού) .
      Ο αληθινός Θεός της Αγίας Γραφής δεν φοβάται την έρευνα.

     3. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

      (3)Οι άνθρωποι νομίζουν ότι αν πουν ότι δημιουργηθήκαμε από το τίποτα +ότι το τίποτα έγινε ένας ζωντανός οργανισμός και με τα εκατομμύρια χρόνια αυτό μεγάλωσε και εξελίχτηκε και έγινε τα εκατομμύρια είδη ζωής πάνω στην γη νομίζουν με αυτό τον απλοϊκό τρόπο λύνουν το πρόβλημα του πως δημιουργήθηκε ζωή επάνω στην γη. Η θεωρία του Δαρβίνου αλλά και η θεωρία της μεγάλης έκρηξης (bing bang) για την δημιουργία του σύμπαντος και των πλανητών ποιο πολλές ερωτήσεις γεννά παρά απαντά. Μάθετε λοιπόν ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει τυχαία ούτε από μόνο του. Όλα από το σύμπαν μέχρι και το τελευταίο μυρμηγκακι είναι σχεδιασμένα από Κάποιον πολύ ανώτερο από εμάς για ένα πράγμα. Να εξυπηρετούν τον άνθρωπο που είναι η κορωνίδα της δημιουργίας του Θεού αλλά και αντιπρόσωπος του Θεού στην γη. και ο Δημιουργός όλων αυτών θέλει μέσα από όλη αυτή την δημιουργία ο άνθρωπος να δοξάζει και να ευχαριστήσει τον Θεό. Όμως ο άνθρωπος ακόμα και σήμερα επιμένει σε θεωρίες που δεν πρόκειται να αποδειχθούν ποτέ γιατί απλά δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι μας δημιούργησε ο Θεός της Αγίας Γραφής και Αυτός ο Θεός έγινε άνθρωπος, ο Ιησούς Χριστός και σταυρώθηκε για την σωτηρία μας.. δηλαδή ο Δημιουργός πέθανε για να σώσει το δημιούργημα Του.να ξανακερδίσει την αγάπη μας. Να ξανακερδίσει αυτό που είχαμε και χάσαμε με την αμαρτία μας. Δηλαδή την κοινωνία- φιλία με τον Θεό και την αιώνια ζωή. Ο Ιησούς Χριστός μας δίνει συγχώρεση+αιώνια ζωή αλλά είναι δική μας ευθύνη να το πιστέψουμε+να δεχθούμε το δώρο του.

   2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

    (1)Φίλε οι απαντήσεις μου έχουν σκοπό να προβληματίσουν τους ανθρώπους και να το ψάξουν περισσότερο τι ισχύει τελικά και τι όχι. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν δεδομένο ότι προερχόμαστε από τα ζώα που εξελίχτηκαν σε ανθρώπους ή το σύμπαν άρχισε από την μεγάλη έκρηξη (bing bang). Επίσης πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι \"επιστημονικά\" έχει αποδειχθεί η εξέλιξη των ειδών ή ότι είναι \"επιστημονικό\" να πιστεύεις στην εξέλιξη ή σε μια τυχαία μεγάλη έκρηξη που έφερε τάξη στο σύμπαν και αντιεπιστημονικο να πιστεύεις στην δημιουργία και σε έναν Θεό Δημιουργό. (Κάποτε ήμουν+εγω άθεος και πίστευα ότι προερχόμαστε από τα ζώα και ότι η ζωή έγινε τυχαία στην γη). Όταν όμως το έψαξα λίγο κατάλαβα ότι έχουμε τόσες αποδείξεις ότι η γη και ο άνθρωπος και η ζωή και η φύση είναι δημιούργημα ενός ανώτερου όντος (Θεός) παρά ότι το αντίθετο. Η εξέλιξη είναι μια θεωρία που δεν πρόκειται να αποδειχθεί ποτέ γιατί απλά δεν είναι αλήθεια και ούτε υπάρχουν στοιχεία ούτε κάποιος επιστήμονας μπορεί να το επαληθεύσει πειραματικά σε εργαστήριο δημιουργοντας οποιαδήποτε μορφή ζωής από ανόργανη ύλη. Επιστήμη είναι αυτό που μπορεί να αποδειχθεί πειραματικά και μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχθεί πως έγινε τυχαία η πρώτη ζωή ή πως κάποιο ζώο εξελίχτηκε σε κάποιο άλλο. Δεν υπάρχει λογική απάντηση σε αυτό. Πιο λογικό είναι να πεις ακόμα+αν δημιουργήθηκε ζωή από μόνη της δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο λόγο να εξελιχθεί σε κάτι άλλο από αυτό που ήταν.+αν είχε υποθετικά λόγο να εξελιχθεί γιατί δεν εξελίχθηκαν όλα στο ίδιο είδος;

   3. avatar Ζωΐλος

    Βρήκες κι εσύ ν απαντήσεις στον γνωστό ημιμαθή Ευαγγελιστή του ΝΒ που σε κάθε, μα κάθε, \"θρησκευτικό\" θέμα βγαίνει και κάνει κόπι πέιστ τις ίδιες και τις ίδιες μπούρδες που τις έγραψε στο μπλοκάκι του και νομίζει ότι έχει τις απαντήσεις σε όλους και όλα. Ετοιμάσου να σ αρχίσει σε 5-6 απαντήσεις κατεβατά που τα χει κάνει κόπι πέιστ άπειρες φορές.
    Α, ναι, να κάνουμε και λίγο κηρυγματάκι έτσι μπας και τσιμπήσει κανένας αγαθός. Ε, πως;

    1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

     (2). Επίσης να πω το εξής. Φαίνεσαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό σου και ότι δεν υπάρχει Θεός. Πιστεύεις ακράδαντα ότι αυτά που λέω είναι από το μυαλό μου και ότι δεν είναι τα λόγια της Αγίας Γραφής και αυτά που ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός κήρυξε όταν ήταν εδώ στην γη. Πιστεύεις ότι όταν ο άνθρωπος πεθαίνει χάνεται για πάντα, όπως τα ζώα, και δεν πρόκειται να ξαναδούμε αυτόν τον άνθρωπο ποτέ.πιστευεις ότι δεν υπάρχει Θεός και ότι όποιος διαβάζει την Αγία Γραφή και πιστεύει στον Ιησού Χριστό και στην ανάσταση και θέλει να ζήσει σύμφωνα με το Άγιο και δίκαιο θέλημα του Θεού είναι ανοησία εκ μέρους του και χάσιμο χρόνου. Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι: πως είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει Θεός; Μήπως ήσουν παρόν στην δημιουργία του σύμπαντος ή του πρώτου ανθρώπου για να δεις με τα ίδια σου τα μάτια την αρχή όλων αυτών; Πως είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει ανάσταση νεκρών+ότι υπάρχει+μια άλλη πραγματικότητα όταν κάποιος πεθαίνει;Μήπως πήγες+γύρισες ώστε να είσαι 100% σίγουρος ότι αυτό που λες είναι αλήθεια; Και έχεις σκεφτεί τι θα συμβεί στην περίπτωση εκείνη που έκανες λάθος υπολογισμούς; Πού ερμήνευσες λάθος τους φυσικούς νόμους που διέπουν το σύμπαν και αντί να φτάσεις στο λογικό συμπέρασμα ότι κάποιος τα έφτιαξε όλα αυτά για να εξυπηρετούν τον άνθρωπο εσύ τα απεδωσες στην τύχη και στην φύση λες+η φύση έχει μυαλό+σκέφτεται;Αν κάνεις λάθος σε όσα πιστεύεις+ πεθάνεις τότε θα το καταλάβεις αλλά θα είναι αργά να κάνεις κάτι.Μονο τωρα που είσαι εν ζωή μπορείς να ζητήσεις τον Ιησού να σε σώσει.

    2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

     Γεια σου φίλε. Συγνώμη αν επαναλαμβάνω κάποιες φορές τα ίδια αλλά όσο υπάρχουν άνθρωποι γύρω μου (γείτονες, φίλοι , συγγενείς) που πεθαίνουν καθημερινά+πάνε στην κόλαση (γιατί εκεί πάει κάποιος που έζησε στο ψέμα, χρησιμοποίησε το ψέμα , έβγαλε χρήματα λέγοντας ψέματα) θαί είμαι εδώ για να λέω σε όλους ότι: ( δεν χρειάζεται να πάτε σε αιώνια κόλαση γιατί ο Ιησούς Χριστός πλήρωσε για τις αμαρτίες σας και η ανάσταση του από τους νεκρούς αποδεικνύει πως πραγματικά ήταν Υιός Θεού, πως ότι έλεγε ήταν αλήθεια+όλα θα γίνουν όπως ακριβώς τα είπε ο Ιησούς Χριστός,+ότι μια ημέρα όλοι οι άνθρωποι θα αναστηθούν+ θα κριθούν δίκαια ακριβώς από αυτόν που πέθανε επάνω στον σταυρό για την σωτηρία μας και τότε μόνο 2 περιπτώσεις υπάρχουν. Ή να περάσεις την αιωνιότητα σου κοντά με Αυτόν που σε δημιούργησε και σε αγαπά τόσο ώστε έγινε ο ίδιος άνθρωπος για να πληρώσει ο ίδιος με την σταύρωση του τις δικές σου αμαρτίες ή να περάσεις την αιωνιότητα σου με αυτόν που σε μισεί, που είναι ο πατέρας του ψεύδους, που σε βομβαρδίζει καθημερινά με εκατομμύρια ψέματα για το ποιος είναι ο Θεός, για ποιο λόγο υπάρχεις επάνω στην γη, να μην παίρνεις στα σοβαρά τον Λόγο του Θεού την Αγία Γραφή αλλά να πιστεύεις στα ψέματα των παπαδων και να συμμετέχεις στις ανθρώπινες παραδόσεις+διδασκαλίες τους+να μην ζεις στην αλήθεια, στην δικαιοσύνη+στην αγάπη που ο αληθινός Θεός θέλει από τους ανθρώπους που Αυτός δημιούργησε κατ\'εικόνα+ομοίωση Του). Με την ζωή που κανείς εσύ διαλέγεις που θα περάσεις την αιωνιότητα σου.

 6. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  Αυτή ήταν η ζωή σου ! (Γι αυτούς που πιστεύουν ότι όλα τελειώνουν εδώ και όλα τελειώνουν με τον θάνατο του ανθρώπου. Ο Ιησούς Χριστός όμως και η Αγία Γραφή μας μιλάνε για μια άλλη πραγματικότητα που συναντάμε όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή που κατά την γνώμη μου κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να αγνοεί !)

  http://tinyurl.com/y8wuz6yw

 7. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  Γεια σας.θα ήθελα να πω την γνώμη μου. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πιστεύει ή όχι στο Θεό. Πιστεύω ότι ο ίδιος ο Θεός μας έδωσε αυτή την ελευθερία και ο ο ίδιος ο Θεός σέβεται την ελευθερία μας και την δυνατότητα που έχουμε να κάνουμε την επιλογή μας. Όμως ο Θεός που έφτιαξε τον κόσμο και τον άνθρωπο έχει το δικαίωμα να ορίζει ποιο είναι το δίκαιο και το σωστό και να κρίνει τον άνθρωπο σύμφωνα με τα έργα του. Οπότε αν κάποιος δεν θέλει να πιστεύει στον Θεό είναι δικαίωμα του αλλά είναι δικαίωμα του Θεού να κρίνει τον κάθε άνθρωπο με δικαιοσύνη και αλήθεια. Αν κάποιος δεν πιστεύει στον Θεό και δεν υπάρχει Θεός τότε δεν θα χάσει και τίποτα. Αν όμως υπάρχει Θεός τότε πιθανόν να τα χάσει όλα γιατί μετά θάνατον δεν υπάρχει ούτε μετάνοια ούτε σωτηρία. Ο άνθρωπος έχει μόνο μια ευκαιρία να γνωρίσει τον Θεό και να σωθεί αιώνια και αυτή η ευκαιρία είναι σε αυτήν την ζωή. Όποιος το ψάξει και έχει ταπεινή και ειλικρινή καρδιά θα βρει τον Θεό γιατί τα πάντα φανερώνουν την παντοδυναμία,την σοφία και την αγάπη του Θεού. Όμως αυτό πρέπει να το δεχθεις από μόνος σου. Ο Θεός δεν θα σου το επιβάλει. Ο κάθε άνθρωπος όταν πεθαίνει καταλαβαίνει αν υπάρχει Θεός ή όχι. Η διαφορά με τώρα είναι ότι μετά τον θάνατο του ανθρώπου δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση του. Όσο όμως ο άνθρωπος είναι ζωντανός μπορεί να δεχτεί την συγχώρεση που χαρίζει ο Ιησούς από τον σταυρό και να εμπειριστεί την αγάπη αλλά και την δύναμη του Ιησού και στην δική του ζωή.

 8. avatar Nikath13

  Προς ολους αυτους που προσβαλουν η απαξιωνουν τον χωκινγκ: αν μπορειτε διαβαστε τα μαθηματικα που χρησιμοποιησε για να περιγραψει τις ιδεες του, αν δεν μπορειτε δεν πειραζει, πολυ λιγοι μπορουνε

 9. avatar Δαύιδ

  Με όλο τον σεβασμό προς αυτό το τεράστιο πνεύμα, πιστεύω ότι εκεί όπου κατευθύνεται τώρα, όχι ο θνητός εγκέφαλος του, αλλά το πνεύμα του, θα διαπιστώσει αν υπάρχει Θεός και πνευματικός κόσμος ή όχι.

 10. avatar Ιλασθητι!

  Εάν καταφέρεις ανθρωπάκο να χωρέσεις τον ωκεανο μέσα σε ένα κοινό μπουκάλι νερού τότε θα έχει την δυνατότητα και ο πεπερασμενος ανθρώπινος νους σου να αντιληφθεί \"Τον αχωρητο παντί\".Μόνο με το τηλεσκόπιο και το μικροσκόπιο της πίστεως μπορείς να Τον ιδεις και να τον ψηλαφησεις δια του φιλτρου της Ορθοδόξου εκκλησίας!Χρησιμοποίησε μόνο την λογική σου και θα είσαι δυστυχισμένος εις το διηνεκές!

 11. avatar Ellraiser

  Θα περασουν παρα παρα πολλα χρονια ακομα μεχρι να καταλάβουμε το τι είναι θεος. Προς στιγμη ακομη ως υποανάπτυκτοι (πολιτισμος) ζουμε με τους δεσμούς της ειδολατριας (κάθε μορφης).
  Δεν εχουμε την ικανοτητα (προς στιγμη) και καμμια αντιληψη για την διασταση που υπαρχει ο θεος και το αφθαρτο του πνεύματος.
  Ο υλισμος μας δεν εχει καμμια θεση καθως και τελικα ο θανατος περιλαμβανετε σε αυτόν χωρις διακρισεις (τροπος, ηλικια, κλπ.). Για αυτό τα γιατι είναι περιττα.
  Η πιστη όμως κανη διαφορα στο πνευμα μας χωριστα (δινει άλλες διαστασεις) χωρις φυσικα ολες αυτές οι \'τελετουργιες\' του \'καταστήματος\' του κοσμου που λεγετε εκκλησια.
  Μια απλη \'συζητηση\' κλεινωντα τα ματια προς το εσωτερικο σας κοσμο φτανη για την \'επικοινωνια\'.

  Οσο για τους αλλους πολιτισμούς είναι γελειο και αφελες να πιστεύουμε ότι ένα τοσο αχανες συμπαν υπαρχει μονο για εμας. Μονο στον γαλαξια μας εκτιμηθηκαν 15 εκατομ. πλανητες που μπορουν να φιλοξενισουν ζωη.
  Υπαρχουν πολιτισμοι (ο χρονος κυλα διαφορετικα σε κάθε ηλιακο συστημα,χωροχρονος, βαρυτικο πεδιο κλπ.) που υστερουν αλλα και πολιτισμοι ασύλληπτα εξελιγμένοι.
  Ιχνη τους στον πλανητη μας εκατοντάδων χιλιαδων ετων.
  Αλλωστε είναι και λογικο όταν 2 πλανητες χρονικα εχουν διαφορα πχ. 1 μερα του ενός με 1000 χρονια του αλλου-απλα μονο ένα παράδειγμα.
  Πολιτισμοι που σβηνουν και γεννιουνται συνεχεια.
  Ελπιζω καποτε η ανθρωποτητα να προλαβει να τα δει πριν αυτοκαταστραφεί από τον εγωκεντρισμο της.

  1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

   Η Αγία Γραφή λέει: [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού θα σωθεί] Δες Ρωμαίου; 10:13 και Πράξεις των Αποστόλων 9:20-21. Και ότι λέει ο Λόγος του Θεού είναι «Ναι και Αμήν».

  2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

   Γιατί για τα ψέματα +τις (αναπόδεικτες) θεωρίες των ανθρώπων είναι κρίμα+ανυπολόγιστη ζημιά, εσύ προσωπικά (αλλά και ο οποιοσδήποτε άνθρωπος) να χάσεις την ψυχή σου +την αιωνιότητα που ο Χριστός σήμερα σου χαρίζει δωρεάν αν τον πιστέψεις +Τον εμπιστευτείς.[ Προσοχή:Δεν μιλώ για τις θρησκεία +τις εκκλησίες των παπάδων, ορθόδοξων +καθολικών, που έκαναν την θρησκεία στα μέτρα τους +έχουν φλομώσει τους ανθρώπους με τα ψέματα τους +τις ανθρώπινες παραδόσεις τους, ενώ με το νηπιοβάπτισμα που επιβάλουν στα νήπια (κατά παράβαση και αντίθετα στην διδασκαλία του Ιησού Χριστού που είπε ότι: « ο άνθρωπος πρέπει πρώτα να πιστέψει στο Ευαγγέλιο +μετά να βαπτιστεί στο νερό για να γίνει χριστιανός», Μάρκος Ευαγγέλιο 16:15-6) προσηλυτίζουν +άλλους αδαείς στην ψεύτικη θρησκεία τους +έτσι έχουν καταφέρει να διαιωνίζονται τα ψέματα που οι ίδιοι οι παπάδες εφεύραν +διδάσκουν, αφού βασίζονται στο ότι πολλοί λίγοι άνθρωποι μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν οι ίδιοι την Αγία Γραφή ώστε να μάθουν την αλήθεια +πως ακριβώς δίδαξε ο Ιησούς να γίνονται τα πράγμα του Θεού για να μην εξαρτούνται οι άνθρωποι από τους παπάδες ούτε από τις ψεύτικες τελετές τους). Εγώ σου μιλώ για τον αναστημένο Ιησού Χριστό, (τον Κύριο των Κυρίων +τον Βασιλιά των βασιλιάδων που σταυρώθηκε ο ίδιος για την σωτηρία σου)+τον Λόγο του Θεού,την Αγία Γραφή που ότι είπε ο Ιησούς Χριστός +είναι γραμμένο μέσα στην Αγία Γραφή θα γίνει, +θα γίνει όπως ακριβώς τα είπε ο Ιησούς Χριστός, τίποτα λιγότερα +τίποτα περισσότερο(Ματθαίο 24:35)]

  3. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

   (1 από 2) γεια σου . Έχεις σκεφτεί ποτέ σου μήπως δεν είμαστε τυχαία σε αυτήν την γη; Μήπως είμαστε δημιουργημένοι με αγάπη, σοφία και λεπτομέρεια για να επιτελέσουμε έναν ανώτερο σκοπό ; Μήπως ο σκοπός της δημιουργίας μας ήταν να μοιάσουμε Αυτόν που μας δημιούργησε και σε αυτό αποτύχαμε γι αυτό και πεθαίνουμε; Μήπως όμως Αυτός που μας δημιούργησε συνεχίζει να μας αγαπά και μας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία και αυτή είναι ότι ο Ιησούς Χριστός (που είναι ιστορικό πρόσωπο) ήρθε να μας διδάξει όλη την αλήθεια του Θεού και με την σταύρωση του πλήρωσε για τις αμαρτίες μας και ανάσταση του απέδειξε πως ότι είπε είναι αλήθεια και έχει την δύναμη να το κάνει;
   Το να πιστεύεις ότι όλο αυτό το σύμπαν και ο άνθρωπος φτιάχτηκαν από μόνα τους και όλα έγιναν στην τύχη δεν είναι ούτε λογικό ούτε επιστημονικό (με την έννοια ότι δεν μπορεί να αποδειχτεί πειραματικά σε κάποιο εργαστήριο). Το να πιστεύεις ότι υπάρχουν εξωγήινοι , είναι κάτι που δεν θα αποδειχτεί ποτέ , γιατί απλά δεν υπάρχουν. Αν όμως εσύ το πιστεύεις και πεθάνεις με την εντύπωση ότι υπάρχουν εξωγήινοι ,και επειδή πιστεύεις ότι υπάρχουν εξωγήινοι δεν διαβάζεις την Αγιά Γραφή γιατί την θεωρείς ένα βιβλίο ξεπερασμένο και καθόλου επιστημονικό αυτό τότε είναι μια παγίδα που θα σου κοστίσει αιώνια.

  4. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

   (2 από 2)Δηλαδή για μια υποθετική θεωρία , ότι δηλαδή υπάρχουν εξωγήινοι , που δεν μπορεί να αποδειχτεί άμεσα , και ούτε θα αποδειχτεί ποτέ, εσύ αδιαφορείς για πράγματα που είναι ιστορικά και έχουμε πολλές αποδείξεις και πειστικές μαρτυρίες ότι είναι αλήθεια όπως για παράδειγμα η ανάσταση του Ιησού. Αν διαβάσεις τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων και τα ιστορικές αναφορές θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη λογική εξήγηση ότι ο Ιησούς πραγματικά αναστήθηκε , αλλά εναπόκειται στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά αν θα αποδεχτεί αυτήν την αληθεία και θα ζήσει σύμφωνα με τα λογία του αναστημένου Ιησού Χριστού ή θα απορρίψει τον Ιησού Χριστό και θα αφήσει όπως του αρέσει.
   Όμως μην αφήσουμε θεωρίες ανθρώπων, φαντασίες του καθένα , ταινίες του Χόλυγουντ να μας πείσουν ότι όλα έγιναν τυχαία ,και αφού έγιναν τυχαία τότε μπορεί να έγινε ζωή τυχαία και κάποια άλλο πλανήτη , και αρά η Αγιά Γραφή λέει ψέματα ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο αρά και εγώ είμαι ελεύθερος να ζήσω όπως μου αρέσει. Αν έχεις αυτόν τον τρόπο σκέψεις πρέπει να αναθεωρήσει πολλά πράγματα γύρω από το νόημα της ύπαρξης του πριν να είναι αργά , γιατί αν πεθάνει με τέτοιες θεωρίες στο μυαλό του θα είναι όχι μόνο αργά αλλά και αιώνια αργά.

 12. avatar James01

  Και στην τελική, στο άρθρο υπάρχουν και 10 θέματα που αφορούν την φυσική. Το 99% των επικριτικών σχολίων αφορά Θεούς και Δαίμονες. Πραγματικά δεν έχετε να πείτε τίποτα για την φυσική; Γιατί δεν πάτε να τα πείτε κάπου αλλού για την πίστη;

 13. avatar Μέτοικος

  Αν θεωρούμε ότι ο Θεός είναι ένα υπέρτατο ον τότε η έννοια του Θεού δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος. Αν δηλαδή θεωρούμε ότι ο Θεός είναι αν όχι κάτι σαν και εμάς, έστω λίγο ευφυέστερος ή ικανότερος, αλλά πάντως μέσα στις δικές μας διαστάσεις, τότε είναι λογικό να τον αναζητούμε με δικές μας μεθόδους και μέσα και ακόμα πιο λογικό να μη τον βρίσκουμε. Αν όμως θεωρούμε ότι Θεός είναι κάτι πολύ παραπάνω από εμάς, ον μη συγκρίσιμο με εμάς τότε έχουμε δυο επιλογές: ή τον δεχόμαστε και τον βλέπουμε ή δεν τον δεχόμαστε και δεν τον βλέπουμε. Με μέτρα και μεθόδους ανθρώπινες δεν μπορούμε να συλλάβουμε έννοιες ή όντα εκτός των ορίων μας. Οι υλικές μεζούρες μετρούν άνετα τα κύματα της θάλασσας. Τα ραδιοκύματα όμως για να μετρηθούν χρειάζονται άλλες μεθόδους και \"εργαλεία\". Το ερώτημα παραμένει όπως τέθηκε αρχικά: Τι περιμένω ότι είναι ο Θεός και θέλω να τον μετρήσω και να αποδείξω την ύπαρξη Του;

 14. avatar Twinkling star

  Ολα δημιουργηθηκαν απο τον Θεο ακομη και οι νομοι της φυσης .Αυτα τα ολιγα..για να μη νομιζουμε οτι επειδη μπορει να γινουμε καλοι φυσικοι και να γραψουμε τρια βιβλια συγκινηθηκε η ανθρωποτητα. Ο Θεος να αναπαυσει τον ανθρωπο αυτον. Δεν θελω να κρινω κανεναν, περνουσε μεγαλη δοκιμασια και ηταν εργατικος. Αλλα εμεις οι ανθρωποι ειμαστε χωματενιοι πρεπει να το καταλαβουμε αυτο, ειμαστε πολυ μικροι

 15. avatar san tan nas

  το αν υπαρχει η δεν υπαρχει θεος ο καθενας μπορει να το αξιολογησει συμφωνα με τη δικη του αντιληψη και ολοι οι υπολοιποι πρεπει και οφειλουν να το σεβαστουν απο τη στιγμη που πιστευουμε οτι ζουμε σε δημοκρατικα καθεστωτα. πολυ λογικο, το παραλογο ξερετε ποιο ειναι? να φορολογουμαστε ολοι , θρησκοι και αθεοι για να πληρωνονται τα εκκλησιαστικα εξοδα, οι παπαδεσ και ολο το συντροφολοι τους, ενω ταυτοχρονα η εκκλησια εχει περισουσια που ξεπερνα τα 3 τρις και καθημερινα βλεπουμε κοσμο να ψαχνει τουσ καδους και να παρακαλαει για λιγο φαγητο. ενωθειτε συσπειρωθειτε και προβιβαστε τους θεους σας, αφηστε ησυχες ομως τις τσεπες των υπολοιπων. αφου το γουσταρετε να το πληρωνεετε και μονοι σας. δεν μπορει ενας αθεος να φορολογειται ωστε το κρατος να πληρωνει την πιστη των υπολοιπων. οσο για καποιον οπου σχολιασε οτι δεν φταιει ο θεος που μωρα γεννιουνται κ πεθαινουν απο την πεινα, επισης εαν υπηρχε θεος δεν θα εφταιγε για γεννεσεις με συνδρομο down και αλλες διαφορες γεννετικες ανωμαλιες. ε ναι, σιγουρα δεν υπαρχουν οι θεοι που περιγραφετε διοτι σε εκεινα τα παιδια δεν δοθηκε η ιδια ευκαιρια με εσενα ωστε να μπορεις να γραφεις, να σκεφτεσαι και να διαβαζεις εδω. καποιοι γεννηθηκαν και δεν μπορουν ουτε αυτο να κανουν. εαν ο θεος σας τα επιτρεπει αυτα, να τον χαιρεστε. εαν πιστευετε στη δικαιοσνη κρινετε αναλογα. \"ποιος αδικος θεος, το δικιο θα δικασει\'

  1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

   Φίλε αυτοί που πιστεύουμε στον Θεό της Αγίας Γραφής , στην ανάσταση του Ιησού Χριστού και στην Αγία Γραφή πως είναι θεόπνευστη και πως ο Θεός μας μιλάει μέσα από αυτήν για να μας αποκαλύψει τον εαυτό Του αλλά και πώς πρέπει να ζούμε συμφωνούμε ότι οι παπάδες, ιεροκήρυκες, θρησκευτικοί λειτουργοί κάθε θρησκειας και όχι μόνο της λεγόμενης \"ορθόδοξης εκκλησίας της Ελλάδος\" πρέπει να μισθοδοτούνται από τους ίδιους τους πιστούς της εκκλησίας αφού αυτοί είναι που ωφελούνται από την υπηρεσία των ανθρώπων αυτών. Ο Ιησούς Χριστός μίλησε για αλήθεια, αγάπη και δικαιοσύνη. Αν κάποιος δεν ακολουθεί στην ζωή του την δικαιοσύνη του Θεού δεν είναι αληθινός χριστιανός ούτε έχει αιώνια ζωή μαζί με τον Ιησού Χριστό αλλά η θέση του θα είναι με τον πατέρα του ψεύδους. Οι παπάδες +γενικά η ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδος δεν αντιπροσωπεύουν τον Ιησού Χριστό ούτε κηρύττουν το αληθινό Ευαγγέλιο που μας δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Μερικά παραδείγματα: το Ευαγγέλιο λέει ότι ο άνθρωπος πρώτα πρέπει να πιστέψει στο Ευαγγέλιο και μετά να βαπτιστεί σαν χριστιανός (δες Μάρκο Ευαγγέλιο 16:15-16) ενώ οι ψεύτικες θρησκείες βαφτίζουν νήπια χωρίς να έχουν πιστέψει για να έχουν οπαδούς+ να αποκομίζουν κέρδη. Επίσης ο Ιησούς Χριστός είπε ότι τα πράγματα του Θεού είναι δωρεάν. Οι άνθρωποι της ψευτικης θρησκείας όμως δεν κάνουν τίποτα χωρίς χρήματα.οι παπάδες κάνουν πολλά που είναι αντίθετα στο Ευαγγέλιο+στην αλήθεια του Θεού. Για αυτό όσοι ξέρουν τι λέει ο Λόγος του Θεού φεύγουν από ψεύτικους αντιπροσώπους του Θεού.

  2. avatar Ξεπέρασες τον αείμνηστο

   Φίλε είσαι εκπληκτικός. Η ευκολία με την οποία χειρίζεσαι τα δις και τα τρις καθώς και τα επιχειρήματά σου, δείχνει ότι συχνά η ευφυΐα βρίσκεται στα άκρα ή τα υπερβαίνει, γίνεται το έλα να δεις και να δις και τρις. Ας θυμηθούμε όμως αυτό που έλεγε ο Αϊνστάιν: Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος

  3. avatar δεν αξίζει να σου απαντήσω

   γιατί θα χάσω τα λόγια μου. Απλά αναρωτιέμαι τι στο καλό σου διδάσκανε στο σχολείο στο μάθημα των θρησκευτικών. Τα επιχειρήματά σου είναι πιο επιφανειακά και από 13χρονου

  4. avatar Age

   Αν δεν γεννιόντουσαν τέτοια παιδιά και όλα γεννιόντουσαν γερά και δυνατά, αν ...πυροβολούσαμε ή βομβαρδιζαμε ένα παιδί, και ΚΑΝΕΝΑ από αυτά δεν πάθαινε τίποτα τότε φαντάζομαι θα ήταν απόδειξη ότι ο Θεός υπάρχει καθότι θα ήταν φανερό η ανάμειξη του σε κάτι παρά φύση. Οπότε τώρα γίνονται δύο πράγματα. Ή κάποιος θα πει ΔΕΝ υπάρχει θεός ή κάποιος άλλος θα πει ότι υπάρχει μεν αλλά ΔΕΝ θέλει να είναι φανερός. Θα μου πεις γιατί να μην θέλει ο Θεός να φανερωθεί; Εμ γιατί άμα φανερώσεις για παράδειγμα τα πάρα πολλά λεφτά που ας πούμε ότι έχεις σε μια κοπέλα και αυτή σου πει σ αγαπώ πως θα ξέρεις ότι δεν το έκανε για τα λεφτά σου; Είναι λίγο εκλαϊκευμένη η σκέψη μου αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ. Κάπως έτσι παίζει και το θέμα ο Θεός. Φυσικά υπάρχει και η απλούστερη εξήγηση «τι βλακείες λες ρε Age; Απλά ο θεός δεν υπάρχει» ..., οκ... ότι θέλετε 🙂 Για τις φορολογίες που λες συμφωνώ από μια άποψη. Βασικά πααααρα πολλά πράγματα πληρώνουμε τζάμπα χωρίς να τα χρησιμοποιούμε. Πχ την ΕΡΤ. Ή τους Ιμάμηδες στην Ξάνθη. Ή το Τζαμί που θα γίνει. Ή τα γήπεδα και τους αστυνομικούς που τα φυλάνε στους αγώνες. Ή τα νοσοκομεία επειδή κάποιοι δεν θέλουν να φοράνε κράνος. Ή τις κοινωνικές υπηρεσίες επειδή κάποιοι μεθάνε και χτυπάνε τις γυναίκες τους.

   1. avatar αχαχουχα!!

    ρε πας καλά?? τι ανοησίες είναι αυτές που γράφεις???? πληρώνεις τζάμπα τις κοινωνικές υπηρεσίες γιατί κάποιοι μεθάνε και δέρνουν τις γυναίκες τους??? \" δεν είναι όλοι οι βλάκες ακροδεξιοί αλλά όλοι οι ακροδεξιοί είναι βλάκες\" Παϊσιος

    1. avatar Age

     Εντάξει ρε έξυπνε αυτό καλώς κάνουμε και το πληρώνουμε. Σόρρυ, Τα άλλα; Κι αυτά καλώς;
     (Κοίτα εσύ που σαι δημοκράτης να πας να πάρεις πτυχίο πανεπιστημίου χωρίς εξετάσεις αφού εξορισμού είσαι έξυπνος)
     Ρε γμ την πολιτικά ορθότητα σας!!! Εσείς δεν λέτε ότι κακώς πληρώνουμε λεφτά για αυτούς που δεν εμβολιάζονται (γιατί είναι ψεκασμένοι όπως λέτε) και αρρωσταίνουν; Ε το ίδιο είναι και με τον μάκα που πάει και μπεκροπίνει. Εσύ τι θίχθηκες; [...] Η σε βάφτισαν ...Παίσιο και γελάει η γκόμενα όταν της συστήνεσαι;

     1. avatar Age

      Θες κοινωνική υπηρεσία να σε φροντίζει Αχαχουχα.[...]

 16. avatar kostas 501

  Θρησκεία και Επιστήμη δεν αποκλείουν η μία την άλλη, όπως φοβούνται μερικοί, αλλά συμπληρώνουν και καθορίζουν η μία την άλλη.

 17. avatar petmath

  μου φαινεται οτι πολλοι πονηροι εκμεταλευτηκαν αυτον τον δυστυχή

  1. avatar Alutos

   Δυστηχης είσαι κ φαίνεσαι

   1. avatar petmath

    σου ευχομαι να αποκτησεις ενα τετοιο γιο

 18. avatar ????

  \"Οσο υπάρχουν παιδιά που πεινάνε δεν υπάρχει Θεός\" Καζαντζάκης

  1. avatar Τι θετε?

   Οσο υπαρχουν ανθρωποι που νομιζουν οτι φταιει ο θεος που πεθαινουν παιδια απο ασιτια και οχι η απληστια των ιδιων των ανθρωπων απλα επιβεβαιωνουν την αποψη οτι η ηλιθιοτητα μαζι με την τρελα δεν παει στα βουνα.

 19. avatar James01

  Πολύ ενδιαφέρον ότι στον τομέα της φυσικής και κοσμολογίας έχουν μπλεχτεί όλοι οι θεολόγοι. Δεν πάτε καλύτερα να τα πείτε σε κανένα άλλο forum; Έρχονται πολλοί επιστήμονες να σας ενοχλούν στα δικά σας forums; Νιώθετε ότι αν δεν πείτε την κακία σας θα σας συμβεί κάτι;

 20. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

  μεχρι χθες πιστευε......(οτι τουκανε κεφι κιοτι κατεβαζε η γκλαβα του)
  σημερα πλεον ξερει...definitely !
  τι κριμα,
  παλι δε μπορει να μας μιλησει.

  1. avatar criskalts

   Κι εσύ που μιλάς νομίζεις ότι κάτι λες;
   Όσο δεν μιλάς, κάτι λες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει