Ο δύο φορές χρυσός ολυμπιονίκης (2012 και 2016) και ένας από τους πιο πετυχημένους βρετανούς δρομείς όλων των εποχών, ο σερ Μο Φάρα, κατηγορεί σεκιουριτά γερμανικού αεροδρομίου για λεκτική βία.

Ο αθλητής ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram, όπου τον ακούμε να παραπονιέται για τη ρατσιστική μεταχείρισή του: «αυτός ο τύπος με άγγιζε σαν τρελός», λέει χαρακτηριστικά.

Ο σεκιουριτάς τον ακολουθεί και τον σπρώχνει, λέγοντάς του να πάει στην πύλη επιβίβασης. «Πηγαίνω στην πύλη, δεν χρειάζεται να με σπρώχνεις», απαντά ο Μο.

sofinf1

Ο ρατσισμός ζει και βασιλεύει στον κόσμο, καθώς όπως εξομολογείται ο ολυμπιονίκης, το περιστατικό ξεκίνησε πολύ πριν αρχίσει να το κινηματογραφεί.

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο βρετανός σερ πέφτει θύμα φυλετικών διακρίσεων. Επιστρέφοντας από τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016, όπου απέσπασε το δεύτερο χρυσό του στα 5.000 μέτρα και περιμένοντας στην ουρά με την οικογένειά του για τη διακεκριμένη θέση, μια φύλακας του αεροδρομίου τούς ζήτησε να πάνε στο τέλος της ουράς!

Όπως είχε δηλώσει η Τάνια Φάρα στην «Telegraph»: «Αυτή η γυναίκα τον γελοιοποίησε μπροστά σε όλους, μέχρι να βγουν κάποιοι και να πουν ‘‘αυτός είναι ο Μο Φάρα, ολυμπιονίκης’’». Οι Φάρα ήταν οι μόνοι μαύροι της διακεκριμένης θέσης, κάτι που χτύπησε προφανώς άσχημα στη ρατσίστρια υπάλληλο…