Έναν δρόμο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, που διασχίζει βραχώδεις κολπίσκους, εξερευνά υπόστεγα, «τυλίγεται» γύρω από λίμνες και κυρίως ξεδιπλώνεται μέσα στις καρδιές όσων τον θαυμάζουν, χαράσσει ο ζωγράφος Ντάνιελ Μερκαντάντε.

Για πολλούς που είναι εξοικειωμένοι με το χάσταγκ #lightpainting, το έργο του δεν αποτελεί είδηση. Για τους υπόλοιπους, είναι μια καλή ευκαιρία να «βουτήξουν» στις δημιουργίες του καλλιτέχνη.

Ο Μερκαντάντε ζει στη βόρεια Καλιφόρνια και το βασικό του επάγγελμα είναι σκηνοθέτης. Το 2009, δημιούργησε την κολεκτίβα σκηνοθεσίας «Everynone» (η λέξη είναι σύνθεση των λέξεων «everyone», δηλ. καθένας και «none» δηλ. κανένας). Με αυτό το εμπορικό σήμα έκανε πολλές ταινίες -και βραβευμένες ταινίες- συμπεριλαμβανομένων των «Symmetry», «Words», «Laughs» και «Losers».

To 2011, στη διάρκεια γυρισμάτων για μια σειρά ντοκιμαντέρ συνάντησε την Katina, η οποία στις αποσκευές της είχε σκηνοθεσία και παραγωγή ντοκιμαντέρ σε Αφρική, Ασία, Ευρώπη και αμερικανική ήπειρο. Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, ζουν μαζί, δημιουργούν μαζί. Πλέον, είναι «The Mercadantes».

Πιθανή πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη η νυν συμβία του; Ποιος ξέρει; Το θέμα είναι ότι αυτή ξεδιπλώνεται σε υπέροχες δημιουργίες…

danielmercadante2 danielmercadante3 danielmercadante7 danielmercadante6 danielmercadante4 danielmercadante1