Στην εκτέλεση ενός άνδρα καταδικασμένου για τον βιασμό και τον φόνο μιας φοιτήτριας προχώρησε τα ξημερώματα η πολιτεία της Φλόριντα.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της πολιτείας, ο 47χρονος Eric Scott Branch εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση σε φυλακή της Φλόριντα.

Είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τον θανάσιμο ξυλοδαρμό της 21χρονης φοιτήτριας Susan Morris. Το νεκρό σώμα της είχε βρεθεί θαμμένο μέσα επιφανειακό τάφο κοντά σε μονοπάτι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Branch πλησίασε τη Morris ενώ εκείνη έφευγε από βραδινό μάθημα, στις 11 Ιανουαρίου 1993, με σκοπό να της κλέψει το αυτοκίνητο για να επιστρέψει στο σπίτι του στην Ιντιάνα. Συνελήφθη καθ’ οδόν.

Το έγκλημά του χαρακτηρίστηκε από το δικαστήριο ιδιαίτερα άγριο.

«Είχε ξυλοκοπηθεί, ποδοπατηθεί, βιαστεί και στραγγαλιστεί. Είχε μώλωπες και εκδορές, και τα δύο της μάτια ήταν τόσο πρησμένα που είχαν κλείσει» αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα για την άτυχη φοιτήτρια.

Ο Branch είχε καταδικαστεί επίσης για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος 14χρονης στην Ιντιάνα αλλά και για ακόμα ένα περιστατικό, δέκα μέρες πριν τη μοιραία επίθεση στη Morris.