Μια μεταβατική φάση δύο ετών για το Brexit συνεχίζει να επιθυμεί η Μεγάλη Βρετανία, όπως δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή, που ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακοινώσει ότι θέλει η μεταβατική φάση του Brexit να μην διαρκέσει πέραν της 31ης Δεκεμβρίου, ημερομηνία η οποία θα συμπέσει με τη λήξη του τρέχοντος επταετούς δημοσιονομικού της κύκλου.

«Η ΕΕ θέλει μια μεταβατική περίοδο 21 μηνών, θέλουμε μια περίοδο περίπου 24 μηνών», δήλωσε η πηγή, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι η Τερέζα Μέι έχει στο παρελθόν αποκλείσει το ενδεχόμενο η μεταβατική φάση να παραταθεί πέραν της διετούς περιόδου.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο κυβερνητικό έγγραφο, ανέφερε ότι η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από την Ε.Ε. να εξετάσει την πιθανότητα μιας μεγαλύτερης μεταβατικής περιόδου για το Brexit, υποδηλώνοντας ότι μια τέτοια περίοδος θα πρέπει να διαρκέσει όσο χρειάζεται για να συμφωνηθεί μια νέα σχέση.