Δύο νεαροί άνδρες από τη Μάχντια στην Τυνησία καταδικάστηκαν την 28η Μαρτίου σε ποινή επταετούς κάθειρξης, ο καθένας, «επειδή δημοσίευσαν στο Facebook γελοιογραφίες με θέμα τους τον Προφήτη Μωάμεθ», βεβαιώνουν σήμερα μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο στην Τύνιδα συγκλίνουσες πηγές, αναμεσά τους και το υπουργείο της Δικαιοσύνης.

«Οι δύο νεαρής ηλικίας άνδρες καταδικάστηκαν, ο ένας ερήμην, σε ποινή κάθειρξης επτά ετών, ο καθένας, για προσβολή των δημοσίων ηθών, και της δημόσιας τάξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ανωτέρω υπουργείου, Σοκρί Νέφτι.

Διευκρίνισε ότι στις επίδικες γελοιογραφίες «ο Μωάμεθ απεικονιζόταν γυμνός, ή προσβαλλόμενος από προσωπικότητες» της βορειο-αφρικανικής χώρας.

Οι συνήγοροι των καταδικασθέντων άσκησαν ήδη έφεση, η οποία δεν είχε όμως αποτέλεσμα ανασταλτικό ως προς την επιβληθείσα από το πρωτόδικο δικαστήριο ποινή στον παρόντα στην ακροαματική διαδικασία κατηγορούμενο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.