Δεν κανονίζονται μόνο τυφλά ραντεβού μεταξύ ανθρώπων για απόψε, που πολλοί ελπίζουν ο φτερωτός θεός με τα τόξα και τα βέλη να κάνει το θαύμα του (αν δεν έχουν ήδη αναζητήσει δικές τους λύσεις στις σχετικές πλατφόρμες). Στις Φιλιππίνες, για παράδειγμα, ένα καταφύγιο ζώων στη Μανίλα διοργανώνει δείπνο στα τυφλά ανάμεσα σε φιλόζωους και τους φιλοξενούμενούς του, που επίσης αναζητούν αγάπη όχι μόνο για σήμερα αλλά για πάντα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ιδέα ανήκει στο PAWS – Philippine Animal Welfare Society, που διοργάνωσε τραπέζι με κόστος 6 δολάρια, στο οποίο ο κάθε παριστάμενος θα γνωρίσει έναν από τους τετράποδους φιλοξενούμενους του καταφυγίου. Τα χρήματα προφανώς θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς του καταφυγίου.

«Δεν έχω ραντεβού για απόψε οπότε ήρθα εδώ για ένα διαφορετικό ραντεβού. Άλλωστε η αγάπη μου για τα σκυλιά είναι παντοτινή» δήλωσε η φοιτήτρια Τάκι Σάιτο.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η προώθηση της υιοθεσίας και η κατάρριψη του μύθου πως τα ζώα των καταφυγίων είναι επικίνδυνα και επιθετικά. Το PAWS φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τους Φιλιππινέζους να υιοθετούν ένα ζώο και να μην αγοράζουν.

Το καταφύγιο φιλοξενεί περισσότερα από 70 σκυλιά και 230 γάτες, όλα ζώα που διασώθηκαν από τον δρόμο.

Τα ραντεβού συνεχίζονται έως τις 17 Φεβρουαρίου, άλλωστε, σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο, η Χρονιά του Σκύλου αρχίζει επισήμως την Παρασκευή.