Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μπακταπούρ, Νεπάλ. Πιστοί προσεύχονται στον Σίβα και τη Swasthani

wektoyhi5

Πιστοί προσεύχονται στις όχθες του ποταμού Χανουμάντε στο πλαίσιο ινδουιστικού φεστιβάλ, στην πόλη Μπακταπούρ του Νεπάλ. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Madhav Narayan, οι πιστοί απαγγέλλουν ιερές γραφές αφιερωμένες στη θεά Swasthani και τον Σίβα. Οι ανύπαντρες γυναίκες προσεύχονται για έναν καλό σύζυγο, ενώ οι παντρεμένοι προσεύχονται για τη μακροζωία των συζύγων τους.

Πυρηναία Όρη, Ισπανία. Αποκριάτικο φεστιβάλ στην βόρεια Ισπανία

wektoyhi4

Ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και μεγάλα καπέλα με κορδέλες συμμετέχουν στο φεστιβάλ Ttutturo της βόρειας Ισπανίας.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Προετοιμασίες για το καρναβάλι

wektoyhi3

Μια γυναίκα φτιάχνει τα κοστούμια για τη συμμετοχή του σχολείου Paraiso do Tuiuti samba, στο καρναβάλι του Ρίο. Η συμμετοχή θα ασχοληθεί με το θέμα της δουλείας στη Βραζιλία. Η Βραζιλία ήταν η τελευταία χώρα της Ηπείρου που κατάργησε τη δουλεία και 130 χρόνια αργότερα ο αντίκτυπος εξακολουθεί να είναι αισθητός.

Αθήνα, Ελλάδα. Η πιο ξεχωριστή πανσέληνος όλου του χρόνου

wektoyhi6

Η πανσέληνος της 31ης Ιανουαρίου ήταν ξεχωριστή. Ήταν η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, ήταν φωτεινότερη, ενώ σημειώθηκε και έκλειψη σελήνης, ορατή πλήρως στην Άπω Ανατολή και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Είχε προηγηθεί η πανσέληνος και η σούπερ-Σελήνη της Πρωτοχρονιάς, αλλά τότε δεν υπήρχε έκλειψη του φεγγαριού. Μάλιστα, επειδή ο Ιανουάριος έχει δύο πανσελήνους, ο Φεβρουάριος δεν θα έχει καμία, κάτι που έχει να συμβεί από το 1999.

Γκαουχάτι, Ινδία. Μία στιγμή από την καθημερινότητα σε έναν τόπο μακρινό

wektoyhi8

Μια γυναίκα μεταφέρει τη σοδειά που μάζεψε στο κεφάλι της καθώς εργάζεται σε χωράφια στις παρυφές του Γκαουχάτι της Ινδίας.

Αβάνα, Κούβα. Αναμνηστικές φωτογραφίες στα ρετρό αμάξια

wektoyhi7

Δύο τουρίστριες ρεμβάζουν σε ένα ροζ ιδιωτικό ταξί, των κλασικών Chevrolet, που κυκλοφορούν στην Αβάνα, της Κούβας.

Βηρυτός, Λίβανος. Ξέσπασαν νέες ταραχές

wektoyhi2

Νέες ταραχές πυροδότησε στο Λίβανο η αντιπαράθεση του Προέδρου της χώρας, Μισέλ Αούν, με τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου, Ναμπίχ Μπέρι. Υποστηρικτές του Μπέρι εξαγριώθηκαν όταν κυκλοφόρησε βίντεο από ομιλία του υπουργού Εξωτερικών και γαμπρού του Αούν, Γκεμπράν Μπασίλ, στην οποία ο υπουργός χαρακτήριζε τον Μπέρι «κακοποιό».

Κίεβο, Ουκρανία. Πορεία της ακροδεξιάς πολιτοφυλακής

wektoyhi1

Εθελοντές της ακροδεξιάς πολιτοφυλακής στην Ουκρανία κάνουν την καθιερωμένη πορεία τους, περνώντας ανάμεσα από ένα πύρινο μονοπάτι μέσα στο χιόνι. Οι συγκεκριμένοι εθελοντές λειτουργούν και σαν όργανα της τάξης καταπολεμώντας το έγκλημα και τα ναρκωτικά.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή. Παπούτσια μπαλέτου κρεμασμένα σε σκοινί

AP_18032654863074

Παπούτσια μπαλέτου κρέμονται πάνω σε σχοινί στο πλαίσιο διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόσφατη απόφαση για μείωση της χρηματοδότησης στην κρατική εταιρεία χορού στο Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή.

Σιγκαπούρη. Αεροπορικές επιδείξεις που μαγεύουν

AP_18033117457671

Μαχητικά αεροσκάφη συμμετέχουν στο αεροπορικό σόου της Σιγκαπούρης κάνοντας ελιγμούς μέσω πυροτεχνημάτων χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα.