Εκπαιδευόμενοι πιλότοι με τα εσώρουχά τους φαίνεται πως το διασκέδασαν στους κοιτώνες της σχολής τους, όμως λίγο αργότερα το γέλιο θα τους κοβόταν απότομα.

Το βίντεο που καταγράφηκε στο Ινστιτούτο Πολιτικής Αεροπορίας της Ουλιάνοφσκ έγινε viral αυτή την εβδομάδα και δεν ήταν λίγοι οι πολιτικοί στη Ρωσία που κάλεσαν τη σχολή, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη γενέτειρα του Λένιν, να αποβληθούν οι συμμετέχοντες σε αυτό. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών χαρακτήρισε το βίντεο ως ένα «ανήθικο περιστατικό» και «προσβολή για τους επαγγελματίες της πολιτικής αεροπορίας».

Υπό τους ήχους του «Satisfaction», οι νεαροί σπουδαστές με τα μποξεράκια τους, μπότες και καπελάκια, λικνίζονται καθώς περιφέρονται στους κοιτώνες, σφουγγαρίζουν το πάτωμα, σιδερώνουν τα ρούχα τους.

pi

Οι σπουδαστές φαίνεται να κάνουν πλάκα, όμως η κατακραυγή που έχει δεχτεί το βίντεο φαίνεται να σχετίζεται και με την αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία, σχολιάζει το Associated Press. Και η πλάκα αυτή παραλίγο να τους κοστίσει τη συνέχιση των σπουδών τους.

Με αφορμή το βίντεο, ο κυβερνήτης της Ουλιάνοφσκ, Sergei Morozov, διέταξε έρευνα για το αν οι μελλοντικοί πιλότοι που έφτιαξαν το βίντεο παραβίασαν τους κανόνες του ινστιτούτου. Διαφώνησε όμως με τις φωνές πουν ζητούσαν αποβολή των σπουδαστών. «Δεν μπορείς να τους εκπαιδεύσεις περισσότερο ή να τους κάνεις περισσότερο πατριώτες, πετώντας τους έξω από τη σχολή», δήλωσε.

Πάντως, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι και το βίντεό τους που «πρόβαλε σημάδια ερωτισμού» δεν παραβίασε κάποιο νόμο ή τους κανόνες της σχολής. Ωστόσο, εξέδωσαν μια προειδοποίηση προς τον υπεύθυνο της σχολής επειδή «απέτυχε να διασφαλίσει την εκπαιδευτική διαδικασία».