Σε τέσσερις χωρίστηκε η μία από τις δύο πετρελαιοκηλίδες που προκλήθηκαν μετά τη βύθιση του τάνκερ που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στα ανοιχτά της Κίνας. Συνολικά το πετρέλαιο έχει καλύψει έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο τις κινεζικές αρχές.

Το δεξαμενόπλοιο Sanchi μετέφερε 136.000 τόνους εξαιρετικά ελαφρού αργού πετρελαίου όταν συγκρούστηκε, στις 6 Ιανουαρίου, με φορτηγό πλοίο που μετέφερε σιτηρά.

Καιγόταν για μια ολόκληρη εβδομάδα πριν εκραγεί και βυθιστεί την περασμένη Κυριακή.

Το πλήρωμά του, αποτελούμενο από 30 Ιρανούς και 2 υπηκόους Μπαγκλαντές, ήταν αγνοούμενο από την πρώτη στιγμή. Ανασύρθηκαν τρεις σοροί και πλέον όλοι θεωρούνται νεκροί.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ωκεανών της Κίνας, πλέον υπάρχουν τέσσερις πετρελαιοκηλίδες από 5,5 έως 48 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Τόσο το ελαφρύ αργό όσο και τα καύσιμά του με τα οποία ήταν φορτωμένο το τάνκερ μπορούν να προκαλέσουν τεράστια καταστροφή στη θαλάσσια ζωή.

Το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας ανακοίνωσε πως το κουφάρι του πλοίου εντοπίστηκε σε βάθος 115 μέτρων και ετοιμαζόταν να στείλει υποβρύχια drone να ελέγξουν την περιοχή.