Λαϊκή κατακραυγή έχει φέρει στη Βρετανία μια δικαστική απόφαση, καθώς όχι μόνο ήταν η δεύτερη φορά που πιάστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης, αλλά τώρα προκάλεσε και ατύχημα κιόλας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ο λόγος για την 25χρονη Lauren Fowler, μια νεαρή γιατρό που συνελήφθη δύο φορές, τη γλίτωσε όμως αμφότερες παραθέτοντας το άγχος των δύσκολων σπουδών της, ένα άγχος που την κάνει να καταφεύγει στο ποτό.

Η δρ Fowler αποφοίτησε βλέπετε πέρυσι από το Imperial College London, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, για να τα καταφέρει όμως απέκτησε πρόβλημα εθισμού στο αλκοόλ, όπως λέει.

shutterstock318849443

Όταν τη συνέλαβε η αστυνομία για πρώτη φορά πέρυσι τον Οκτώβριο, ήταν τόσο μεθυσμένη που ούτε να μιλήσει δεν μπορούσε. Παρά το γεγονός ότι τη γλίτωσε με εγγύηση και μερικές επιπλήξεις, σε λιγότερο από δύο μήνες θα ξανάπιανε τιμόνι υπό την επήρεια μέθης, κοντά στο πατρικό της, σε μια πλούσια συνοικία του Λονδίνου, οδηγώντας επικίνδυνα στα πολυσύχναστα σοκάκια της γειτονιάς μέχρι που τράκαρε κιόλας με διερχόμενο όχημα.

Ο δικαστής Martin Drake της είπε: «Ξεπέρασες τα όρια, αλλά η ποινή σου θα ανασταλεί, κάτι που σημαίνει πως δεν θα πας σήμερα στη φυλακή. Αν υποπέσεις όμως σε οποιοδήποτε αδίκημα στους επόμενους 12 μήνες, τότε ο άλλος δικαστής θα έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει την καταδίκη σου και να σε στείλει στη φυλακή».

Ο δικαστής αναγνώρισε ως ελαφρυντικό την απολογία της, αυτό το «άγχος να σπουδάζεις σε κορυφαίο πανεπιστήμιο», ένα άγχος που την άφησε με εθισμό στο αλκοόλ…