Μια καινοτόμα λύση για να αποφύγει τις ερωτήσεις σε συνέντευξη Τύπου βρήκε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, ο οποίος αποχώρησε και άφησε στη θέση του ένα… ομοίωμά του από χαρτόνι, σε φυσικό μέγεθος.

Ο Prayuth Chan-ocha απευθύνθηκε στον κόσμο έξω από το κυβερνητικό μέγαρο, στη Μπανγκόκ, και στη συνέχεια, όπως περιγράφει το BBC, εμφανίστηκε το αντίγραφό του.

«Αν θέλετε να κάνετε ερωτήσεις για πολιτική ή συγκρούσεις, ρωτήστε αυτόν τον τύπο» είπε ο Prayuth κι έφυγε χαιρετώντας στρατιωτικά κι αφήνοντάς τους όλους άναυδους. Μιλούσε σε οικογένειες και δημοσιογράφους ενόψει της Ημέρας του Παιδιού, που είναι το Σάββατο.

Οι δημοσιογράφοι μάλλον ήλπιζαν να του θέσουν ερωτήσεις για θέματα όπως οι εκλογές και το ξέσπασμα βίας στα νότια ή την αυστηρή νομοθεσία υπό την οποία πολλοί πολίτες φυλακίστηκαν για προσβολή της μοναρχίας.

Ωστόσο οι παριστάμενοι είχαν μόνο μία επιλογή τελικά, να φωτογραφηθούν με το χαρτόνινο ομοίωμα του πρωθυπουργού, σε στάση χειραψίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Nation, ωστόσο, ο πρωθυπουργός μίλησε σε επιλεγμένο κοινό παιδιών μέσα στην πρωθυπουργική κατοικία. Εκεί είπε πως η Ταϊλάνδη δεν θα πρέπει να φοβάται την πολιτική και πως χρειαζόταν να δημιουργηθεί «μια νέα γενιά πολιτικών».

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης είχε ηγηθεί του στρατιωτικού πραξικοπήματος, το 2014, και στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί εθνικές εκλογές, οι οποίες όμως διαρκώς μετατίθενται χρονικά.

AP_18008802481775 AP_18008802437535 AP_18008802369600 AP_18008802374507