Συμφωνία για εκεχειρία με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, που κλιμακώθηκαν από την Παρασκευή, επετεύχθη, όπως επιβεβαίωσε ο Ισραηλινός υπουργός αρμόδιος για την παθητική άμυνα Ματάν Βιλνάι.

«Υπάρχει συμφωνία και παρακολουθούμε τις εξελίξεις επί του πεδίου», δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο υπουργός χωρίς να δώσει λεπτομέρειες , τονίζοντας, όμως, ότι όπως φαίνεται η τάση είναι προς την αποκλιμάκωση.

Νωρίτερα, αξιωματούχος των υπηρεσιών Πληροφοριών της Αιγύπτου είχε ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας επί «πλήρους και αμοιβαίας» εκεχειρίας μεταξύ των παλαιστινιακών οργανώσεων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Έτοιμη για εκεχειρία, εάν το Ισραήλ τερματίσει τις επιθέσεις, δηλώνει η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, υπεύθυνη για τις περισσότερες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

«Αποδεχόμαστε την εκεχειρία, εάν το Ισραήλ αποδεχθεί να την εφαρμόσει τερματίζοντας τις επιθέσεις και τις δολοφονίες του», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινήματος, Νταούντ Σεχάμπ.