Οι συνήγοροι του πρώην στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών για σχέσεις με τη Μαφία, υπέβαλλαν τη δεύτερη και τελευταία έφεση στο ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας.

Η απόφαση για την υπόθεση στην οποία ενέχεται ο γερουσιαστής Μαρτσέλο Ντελ’Ούτρι, μέλος του Λαού της Ελευθερίας, αναμένεται να εκδοθεί ως αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ιταλικά ΜΜΕ ο Ντελ’Ούτρι, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία, ενδέχεται να αθωωθεί διότι έχει παραγραφεί το αδίκημα.

Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει η ποινή του Ντελ’Ούτρι να αυξηθεί σε 11 χρόνια κάθειρξη.

Τον Ιούνιο του 2010 άλλο εφετείο είχε μειώσει την ποινή από τα 9 στα 7 χρόνια κάθειρξη διότι είχε διαπιστώσει πως η καταδίκη του πολιτική για συνεργασία με την Κόζα Νόστρα μπορούσε να επιβληθεί μόνο για αδικήματα που είχαν διαπραχθεί πριν από το 1992.

Ο Ντελ’Ούτρι ήταν επικεφαλής της Publitalia, της διαφημιστικής εταιρίας του ομίλου Fininvest του Μπερλουσκόνι, ως το 1994.
Ακολούθως υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πρώτου κόμματος του Μπερλουσκόνι, του Φόρτσα Ιτάλια.

Πολλοί μαφιόζοι έχουν καταγγείλει τα τελευταία χρόνια ότι ο σικελός Ντελ’Ούτρι είχε σχέσεις με την Κόζα Νόστρα.

Στην Ιταλία, τόσο οι εισαγγελείς όσο και η υπεράσπιση μπορούν να ασκούν εφέσεις δύο φορές πριν να θεωρηθεί ότι μια υπόθεση έχει τελεσιδικήσει.