Δημοτικό συμβούλιο σκοπεύει να… ρευστοποιεί τα πτώματα

Η υγρή αποτέφρωση είναι φιλικότερη στο περιβάλλον, υποστηρίζει


ΚΟΣΜΟΣ
19:55
19/12/2017
Δημοτικό συμβούλιο σκοπεύει να… ρευστοποιεί τα πτώματα
1
loading

Αλκαλική υδρόλυση λένε τη διαδικασία και περιλαμβάνει χημικά, υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις ώστε να αποσυντεθεί το σώμα ως τα κόκαλα μέσα σε τρεις ώρες.

Καταναλώνει μάλιστα απείρως λιγότερη ενέργεια σε σχέση με την αποτέφρωση, κι έτσι είναι πολύ πιο «πράσινη». Τα υγρά απόβλητα διοχετεύονται μάλιστα στον υπόνομο και τα κονιορτοποιημένα απομεινάρια του εκλιπόντος επιστρέφονται στην οικογένεια.

Αυτή είναι με δυο λόγια η πρόταση του δημοτικού συμβουλίου του βρετανικού Σάντγουελ, μια πρόταση που φέρνει στην ίδια φράση λέξεις όπως «πτώματα» και «υγροποίηση». Το σχέδιο προχωρεί μάλιστα κανονικά και ένας «ρευστοποιητής» 300.000 λιρών εγκαθίσταται στο δημοτικό αποτεφρωτήριο τις τελευταίες ημέρες.

Η διαδικασία, όπως μας λένε, είναι μια γρηγορότερη εκδοχή της φυσικής αποσύνθεσης και έχει προέλθει από μια βρετανική εταιρία (Resomation) που φτιάχνει θαλάμους συμπίεσης. Τα σώματα ζυγίζονται πρώτα, ώστε να καθοριστεί η ποσότητα των χημικών που απαιτούνται για την υγροποίηση, και ο θάλαμος γεμίζει μετά με ένα αλκαλικό διάλυμα και ζεσταίνεται στους 152 βαθμούς Κελσίου.

shutterstock418816021

Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά με το δημοτικό σχέδιο, το πλάνο κόλλησε σε μια άδεια, όπως αναφέρουν οι «Times», μια άδεια που έχει να κάνει με τη «διαχείριση υγρών αποβλήτων»!

«Είναι μια απόλυτη πρωτιά για το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος της περιοχής, «έχουμε σοβαρές ανησυχίες για τη δημόσια αποδοχή όλου αυτού. Είναι τα υγροποιημένα απομεινάρια του νεκρού που πηγαίνουν στο σύστημα αποχέτευσης. Δεν νομίζουμε πως στο κοινό θα αρέσει αυτή η ιδέα».

Εκπρόσωπος πάντως καναδικής εταιρίας (AquaGreen Dispositions) που κάνει ακριβώς αυτό στον μακρινό Καναδά είπε στο δίκτυο «CBS»: «Φέρνει το σώμα σου στη φυσική του κατάσταση. Είναι το ίδιο πράγμα σαν να σε έχουν θάψει στο έδαφος, αλλά αντί να πάρει 15-20 χρόνια να αποσυντεθείς, γίνεται με γρηγορότερο ρυθμό»…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Solex green

    Να θεωρηθεί πρόοδος;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει