Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Δύο βρετανούς που εργάζονται για τον τηλεοπτικό σταθμό Iran Press TV, τους οποίους κρατούν στην Τρίπολη, συνέλαβαν Λίβυοι πολιτοφύλακες, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και πηγές του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο Press TV αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι ένας δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης συνελήφθησαν στη Μισράτα μαζί με δυο κατοίκους της περιοχής, από ταξιαρχία η οποία συμμετείχε πέρυσι στον πόλεμο στη Λιβύη στο πλευρό των εξεγερμένων.

Ο σταθμός τόνισε ότι δεν έχει έλθει σε επαφή με τους τέσσερις, από την Τρίτη. Οι δυο Βρετανοί είναι οι Νίκολας Ντέιβις και Γκάρεθ Μοντγκόμερι-Τζόνσον.

Πηγή του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι τέσσερις κρατούνται από ταξιαρχία της Μισράτα, ενώ η σύλληψη των δυο Βρετανών επιβεβαιώθηκε και από εκπρόσωπο του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο λόγος της σύλληψης των τεσσάρων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.