Στο βίντεο που έπιασε κλειστό κύκλωμα βλέπουμε μια μηχανή να κυνηγιέται από ένα αυτοκίνητο, το οποίο την πρόλαβε κάποια στιγμή και την εμβόλισε.

Ο 22χρονος Stuart Hutchings έχασε τη ζωή του όταν τον χτύπησε το αυτοκίνητο του 28χρονου David Barnes, ο οποίος τον κυνηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στα δρομάκια οικιστικής ζώνης του βρετανικού Νορθάμπτον.

Ο λόγος για όλα αυτά ήταν μάλιστα τραγική ειρωνεία της τύχης. Ο Barnes κυνήγησε τον μοτοσικλετιστή γιατί πίστεψε πως ήταν ο κλέφτης που είχε βουτήξει το μηχανάκι του αδερφού του.

Στο σύντομο βίντεο βλέπουμε τους δύο άντρες να κάνουν κύκλους σε έναν δρόμο της πόλης, συχνά μάλιστα στην αντίθετη διεύθυνση κυκλοφορίας, καθώς ο μοτοσικλετιστής έκανε τα πάντα για να αποφύγει το κόκκινο Ford Fiesta που τον καταδίωκε.

mltkrn2

Ο Hutchings κατέληξε στο νοσοκομείο με βαρύτατα τραύματα και έχασε τη ζωή του έξι μέρες αργότερα. Το περιστατικό συνέβη στις 18 Μαΐου 2017, τώρα έγινε όμως γνωστή η ύπαρξη του επίμαχου υλικού, καθώς η δίκη του Barnes ολοκληρώθηκε χθες, όταν και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 ετών.

«Συνέχισες να τον κυνηγάς, ακολουθώντας το μηχανάκι με υπερβολική ταχύτητα, ακόμα και στη λάθος κατεύθυνση του μονόδρομου», του είπε η δικαστής Melbourne Inman, «αυτή δεν είναι μια υπόθεση που προκάλεσες θάνατο επειδή οδηγούσες επικίνδυνα. Αυτή είναι μια υπόθεση που ομολόγησες πως είσαι ένοχος για ανθρωποκτονία … Κυνήγησες εσκεμμένα το μηχανάκι. Ήξερες πως ο αναβάτης είχε λίγη ή καθόλου προστασία σε μια σύγκρουση, σε σχέση με τον οδηγό του αυτοκινήτου»…