Συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού συμφώνησαν να ξεκινήσουν οι Χριστιανοδημοκράτες, οι Χριστιανοκοινωνιστές και οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία, κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο την εφημερίδα Bild.

Η συνάντηση του προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τους αρχηγούς της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Άνγκελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ και Μάρτιν Σουλτς, κράτησε πάνω από δύο ώρες και οι συμμετέχοντες αποχώρησαν από το προεδρικό ανάκτορο Bellevue χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Ήταν ωστόσο γνωστό πως σήμερα θα διαβουλεύονταν με τα ηγετικά στελέχη των κομμάτων τους.

Το δημοσίευμα της Bild αναφέρει πως οι συμμετέχοντες συζήτησαν πολλές επιλογές για την επίτευξη σχηματισμού κυβέρνησης, από τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού, μέχρι την κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τη Μέρκελ και την προκήρυξη νέων εκλογών. Τελικά συμφώνησαν ωστόσο να αρχίσουν συνομιλίες για νέα απόπειρα σχηματισμού μεγάλου συντηρητικού συνασπισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.