Πέθανε ο «κουρέας του Άουσβιτς»

Ο άνθρωπος που επέζησε της κόλασης κουρεύοντας τους συγκρατούμενούς του


ΚΟΣΜΟΣ
5:21
25/11/2017
Πέθανε ο «κουρέας του Άουσβιτς»
2
loading

Ο άνθρωπος που κατάφερε να επιζήσει από την κόλαση του Άουσβιτς κουρεύοντας τους συγκρατούμενούς του, ο Benjamin Scheinkopf, πέθανε σε ηλικία 98 ετών.

Ο Benjamin και ο αδερφός του επέζησαν από το Ολοκαύτωμα χάρη στην τέχνη τους που αποδείχθηκε χρήσιμη, όσο ήταν κρατούμενοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Τα δύο αδέρφια ανέλαβαν να κόβουν τα μαλλιά των κρατουμένων καθώς οι δεσμοφύλακες ανησυχούσαν για τις ψείρες. Αυτό έκανε τις συνθήκες στις οποίες ζούσαν λιγότερο εφιαλτικές από εκείνες άλλων κρατουμένων.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Ίδρυμα USC Shoah, ο Scheinkopf είχε πει ότι πολλοί αιχμάλωτοι των ρωτούσαν αν είχε οποιαδήποτε πληροφορία για τις οικογένειές τους, επειδή θεωρούσαν ότι είχε μία προνομιακή μεταχείριση. Και εκείνος τους είπε: «Δεν πρόκειται να ξαναδείτε τις οικογένειές σας».

Ο Benjamin κούρευε τους συγκρατούμενούς τους μέχρι τον Ιανουάριο του 1945, όταν μαζί με δεκάδες χιλιάδες άλλους κρατούμενους μεταφέρθηκαν από το Άουσβιτς σε άλλα στρατόπεδα περπατώντας ημέρες μέσα στο χιόνι, σε πορείες που αργότερα έγιναν γνωστές ως «πορείες θανάτου» του Ολοκαυτώματος.

Ο Scheinkopf περπατούσε ξυπόλητος μέσα στο χιόνι φορώντας τη ριγέ στρατιωτική του πιτζάμα και βλέποντας χιλιάδες ανθρώπους πίσω του να πέφτουν νεκροί από ασθένειες, εξάντληση ή πυροβολισμούς.

Μαζί με τον αδερφό του, μεταφέρθηκαν στο Μαουτχάουζεν στην Αυστρία όπου έμειναν για πέντε μήνες προτού το στρατόπεδο απελευθερωθεί από αμερικανικά στρατεύματα στις 5 Μαΐου του 1945.

Όταν απελευθερώθηκαν, ο Benjamin Scheinkopf μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε ως κουρέας για εξήντα χρόνια. Συνταξιοδοτήθηκε μόλις πριν έναν χρόνο, σε ηλικία 97 ετών. Όλο το Σικάγο τον γνώριζε και τον αποκαλούσε «Ben ο μπαρμπέρης».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Καραφας

    Ενας εβραιος λιγοτερος.

  2. avatar Takis_0731

    97 χρονών βγήκε στη σύνταξη; άρα όταν οι Ευρωπαίοι επιμένουν για σύνταξη στα 67 μιλάμε για παιδική ηλικία δηλαδή....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει