Φαντασμένος ή απλά ανόητος άνθρωπος; Ή μήπως λίγο και από τα δυο; Τα λόγια είναι μάλλον φτωχά να περιγράψουν αυτό που έπαθε μια φοιτήτρια στο Μάντσεστερ.

Η φοιτήτρια ψυχολογίας Beth Freestone βγήκε έξω λοιπόν ένα βράδυ και συνειδητοποίησε κάποια στιγμή πως της έκλεψαν το iPhone της.

Οι μήνες πέρασαν και μια ωραία πρωία βρήκε ένα μήνυμα στη σελίδα της στο Facebook από μια γυναίκα που ισχυριζόταν πως είχε βρει το κινητό της κοπέλας -απόλυτα πιστευτό!- και της ζητούσε τώρα να της δώσει τους κωδικούς της για να μπορεί να χρησιμοποιεί όλες τις υπηρεσίες!

«Μου έδωσαν αυτό το τηλέφωνο που πιστεύω πως έχεις χάσει», της είπε, το οποίο «χρησιμοποιώ για 2 βδομάδες», αν και δεν μπορώ να ξεκλειδώσω τις υπηρεσίες του iCloud, κι έτσι «θα μπορούσες να μου δώσεις τους κωδικούς σου ώστε να βγω από τους λογαριασμούς σου και να μπω στους δικούς μου;»! «Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων», τελειώνει, στέλνοντας και ένα φιλάκι.

AP_16323433276952

Η 18χρονη δεν ένιωσε άνετα να της στείλει τα password της, της ζήτησε πάντως μια φωτογραφία του κλεμμένου κινητού ώστε να επιβεβαιώσει πως ήταν όντως αυτό. Και ήταν. Ζήτησε λοιπόν αφελώς από την κλέφτρα να της το δώσει πίσω, «της έστειλα και χρήματα για το ταχυδρομείο», είπε η Beth.

Μόνο που η κλέφτρα έφαγε τα λεφτά και δεν της έστειλε ποτέ πίσω το κινητό! Έβρισκε συνεχώς δικαιολογίες για την καθυστέρηση και στο τέλος την μπλόκαρε και από το Facebook. Στις τελευταίες τους επικοινωνίες έγινε μάλιστα και επιθετική, απειλώντας και βρίζοντας να την αφήσει ήσυχη.

Όταν πήγε στην αστυνομία, ήταν πια πολύ αργά, καθώς η κλέφτρα είχε σβήσει όλα της τα ίχνη…