Ένοχος για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο Ράτκο Μλάντιτς

Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη


ΚΟΣΜΟΣ
13:23
22/11/2017
Ένοχος για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο Ράτκο Μλάντιτς
2
loading

Ένοχος για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τον πόλεμο της Βοσνίας, κρίθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ο Ράτκο Μλάντιτς, αρχηγός των σερβικών δυνάμεων της Βοσνίας και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Μλάντιτς υπήρξε μέλος μίας «κοινής εγκληματικής επιχείρησης» που είχε ως σκοπό τη δίωξη των μη Σέρβων στη Βοσνία, έκρινε το δικαστήριο σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ράτκο Μλάντιτς είχε την πρόθεση της εξόντωσης του μουσουλμανικού πληθυσμού της Σρεμπρένιτσα και συνέβαλε σημαντικά στη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα με τις σφαγές του 1995. Ο Μλάντιτς «συνέβαλε αποφασιστικά» στα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Σρεμπρένιτσα, αναφέρεται στην απόφαση του Δεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Ο Ράτκο Μλάντιτς είχε ρόλο κλειδί στα εγκλήματα πολέμου στο Σαράγεβο και διηύθυνε «προσωπικά» την επιχείρηση βομβαρδισμού της πρωτεύουσας της Βοσνίας, σύμφωνα με την απόφαση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μπούμπης

    Φίλτατε "ΧΚ59" την Υεμένη κοιτάς εσύ; Γιατί δεν πάς πιο κοντά μας και όχι μακρυά μας, στη Συρία, να δείς τι έχει κάνει αυτό το τέρας, που ακούει στο όνομα ΑΣΑΝΤ στον λαό του; Μιλάμε για την πλήρη και απόλυτη γενοκτονία, εν ονόματι της κάθαρσης από τους αντάρτες και δεν ενδιαφέρεται κανένας. Κωφεύουν άπαντες. Αλλά και εκεί θα μου πείς παίζονται δυνατά συμφέροντα, καθότι η Ρωσία έχει στρατιωτική βάση και συνεργάζεται άψογα με τον ΑΣΑΝΤ. Πόσες φορές θα έπρεπε αυτό το κτήνος, να περάσει απο το Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης;

  2. avatar ΧΚ59

    Καλά κάνανε..!!!
    Αλλά τι διαφορετικό έχει η Σρεμπρένιτσα από την ΥΕΜΈΝΗ....Και να δούμε αν θα καθίσει κανείς στο σκαμνί.
    Υποκριτές

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει