Αυτό είναι το αγνοούμενο υποβρύχιο της Αργεντινής

Ο αργεντίνικος στόλος διαθέτει τρία υποβρύχια


ΚΟΣΜΟΣ
12:24
22/11/2017
Αυτό είναι το αγνοούμενο υποβρύχιο της Αργεντινής
3
loading

Ώρες αγωνίας ζουν οι συγγενείς του πληρώματος του υποβρυχίου της Αργεντινής «Σαν Χουάν» η τύχη του οποίου αγνοείται και οι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει. Το «Σαν Χουάν» είναι ένα από τα τρία υποβρύχια που έχει εν ενεργεία η Αργεντινή, η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Το υποβρύχιο που αγνοείται είναι ντιζελοηλεκτροκίνητο και ανήκει στην κλάση TR-1700, που στο ναυτικό της Αργεντινής έχει λάβει το όνομα «Σάντα Κρουζ». Κατασκευάστηκε στην τότε Δυτική Γερμανία και μπήκε σε υπηρεσία στις 19 Νοεμβρίου 1985. Πέρασε από πρόγραμμα αναβάθμισης που διήρκησε από το 2008 μέχρι το 2013. Στην ίδια κλάση ανήκει το αδερφό υποβρύχιο του «Σαν Χουάν» που φέρει το όνομα της κλάσης και μπήκε σε υπηρεσία το 1984.

Η Αργεντινή διαθέτει και ένα τρίτο υποβρύχιο, το «Σάλτα» που ανήκει στην κλάση Type-209, παρόμοια με τα παλαιότερα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού και μπήκε σε υπηρεσία το 1973. Απέτυχε να λάβει μέρος στις επιχειρήσεις του πολέμου των Φώκλαντς το 1982 λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Όπως και οι υπόλοιπες Ένοπλες Δυνάμεις της Αργεντινής έτσι και η δύναμη υποβρυχίων της χώρας παλεύει να διατηρήσει την ετοιμότητά της απουσία κονδυλίων για συντήρηση και εκπαίδευση. Τα τρία υποβρύχια της Αργεντινής αντιμετωπίζουν ζητήματα συντήρησης και είναι χαρακτηριστικό πως το 2012 συμπλήρωσαν μόλις 19 ώρες κατάδυσης…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Nemesis

    αν δεν μπορειτε να το βρειτε γατακια, να μας το πειτε να φωναξουμε τη Νικολουλη!!!

  2. avatar Parathinalos

    Γιάτι όχι, με τόσες πλημμύρες που γίνονται στην Ελλάδα, μπορέι να το παρει κάπου το μάτι μας. Τί να μην το αναγνωρίσεις μετά ???

  3. avatar xaxaxhahxahxhaxhaxh

    τι μας το δείχνετε, μήπως το δούμε στο δρόμο;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει