Η κυβέρνηση της Ιορδανίας αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση για να αποσύρει τον πρεσβευτή της στη Δαμασκό, καθώς το συριακό καθεστώς εντείνει την καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Χάμαμ Σάιντ, επικεφαλής του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων, το βασικότερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Ιορδανίας, κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και της Τυνησίας που την Τρίτη αποφάσισαν να αποσύρουν τους πρεσβευτές τους από τη Δαμασκό και να απελάσουν τους σύρους πρεσβευτές από το έδαφός τους, σε απάντηση «στις σφαγές που διαπράττονται εναντίον αμάχων που απαιτούν ελευθερία και αξιοπρέπεια».

Αργά χθες Ισλαμιστές πήραν μέρος σε μία διαδήλωση μπροστά στη ρωσική πρεσβεία στο Αμάν με στόχο να καλέσουν τη Μόσχα να πάψει να στηρίζει τον Άσαντ.

Στο μεταξύ τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται ο αριθμός των Σύρων που φεύγουν από τη χώρα τους και ζητούν καταφύγιο στην Ιορδανία. Συνολικά περισσότεροι από 3.000 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, σύμφωνα με οργανώσεις αρωγής.