Η δουλειά των δημοσιογράφων που είναι στον δρόμο προσπαθώντας να μεταδώσουν ζωντανά τις τελευταίες ειδήσεις μεγάλων γεγονότων μόνο εύκολη δεν είναι.

Και σίγουρα δεν βοηθά καθόλου στο έργο τους κάτι τύποι που έχουν κάνει το απροσδόκητο και το αναπάντεχο κοινό τόπο.

Κάτι ανθρώπους σαν τον Λονδρέζο Paul Yarrow δηλαδή, που δεν υπάρχει ζωντανή σύνδεση μεγάλου καναλιού που να μην τον έχει στο φόντο!

Είτε μιλάμε για live συνδέσεις του BBC είτε του ITV είτε του Channel 4, ο 45άρης Yarrow μοστράρει συνήθως με το ανέκφραστο ύφος του πίσω από τον δημοσιογράφο. Και δεν κάνει μάλιστα κάτι, δεν χαιρετά τα τηλεοπτικά πλήθη δηλαδή, απλώς στέκεται εκεί κοιτώντας τον φακό, καθώς το μόνο που θέλει είναι να βγαίνει στην TV!

Δεν αποζητά όμως τα δικά του 15 λεπτά δημοσιότητας, καθώς πρόκειται για κίνηση που έχει τη συμβολική της. Ο Yarrow είναι πάντα εκεί, πίσω από τον ρεπόρτερ, καθώς διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι τα ειδησεογραφικά δίκτυα προσλαμβάνουν μόνο εμφανίσιμους δημοσιογράφους και δίνουν βήμα σε εξίσου εμφανίσιμους περαστικούς.

fdoghidfh1

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Evening Standard»: «Επειδή είμαι παχύσαρκος, με παραβλέπουν. Μπορεί να έχω μια αξιόπιστη μαρτυρία για κάτι, αλλά το μικρόφωνο περνά πάντα στον τύπο δίπλα μου. Αυτό που θέλω να περάσω είναι το γεγονός ότι όσο με παραμερίζουν, τόσο πιο αποφασισμένος θα γίνομαι να κάνω αισθητή την παρουσία μου».

Ο Yarrow έγινε πρόσφατα είδηση όταν σε μια εκπομπή του BBC ο γνωστός κωμικός Russel Howard τον προλόγισε για τα καμώματά του ως «ο χοντρός τύπος που θέλει να βγαίνει στην τηλεόραση». «Εξοργίστηκα», δήλωσε ο photobomber στην εφημερίδα, «γιατί δεν είναι αυτό που θέλω. Και είναι αυτή ακριβώς η πεποίθηση, ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι αντιμετωπίζονται χιουμοριστικά ή σαν βλάκες. Κι εγώ είμαι αυτή η καρικατούρα, αλλά δεν είναι αυτό το σχόλιο που θέλω να κάνω».

Ο Yarrow έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση το 2009 και φορά συνήθως ένα μπεζ πουλόβερ. Πλέον έχει αμέτρητες διαμαρτυρίες στο ενεργητικό του, άλλοτε κοιτώντας κατάματα την κάμερα και άλλοτε μιλώντας στο κινητό ή κάνοντας πως διαβάζει εφημερίδα. Όλα είναι ένα σχόλιο λοιπόν για τον τρόπο που δουλεύει η τηλεόραση…