Ο αριθμός των θανάτων από υποθερμία στην Πολωνία από την αρχή του κύματος ψύχους πριν από έντεκα ημέρες ανέρχεται πλέον σε 68, καθώς άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Πάντως ο καιρός έχει κάπως γλυκάνει και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες ανέβηκαν από χθες στους -12 βαθμούς Κελσίου, από τους -24 που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν άστεγοι και σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης. Συνολικά από την αρχή Νοεμβρίου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από υποθερμία στην Πολωνία.

Εξαιτίας του κύματος ψύχους έχουν προκληθεί πολλές πυρκαγιές και δηλητηριάσεις από μονοξείδιο του άνθρακα από ελαττωματικές θερμάστρες. Κατά το τελευταίο 24ωρο, 22 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν, δύο από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους.

Συνολικά, μετά την απότομη πτώση των θερμοκρασιών στις 27 Ιανουαρίου, περισσότερες από 4.000 πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στην Πολωνία, με αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 30 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 200.