Πολικό ψύχος εξακολουθεί να πλήττει τη Ρουμανία, όπου 300 άνθρωποι, άστεγοι και άτομα με υποθερμία, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία και κοινωνικά κέντρα το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Από τις 28 Ιανουαρίου, όταν τέθηκε σε ισχύ ο κίτρινος συναγερμός για δριμύ ψύχος και χιονοπτώσεις, έχασαν τη ζωή τους από το κρύο 34 άνθρωποι σε όλη τη χώρα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι από χθες και ολόκληρη η Σερβία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχείς χιονοπτώσεις και το πολικό ψύχος. Από τις χαμηλές θερμοκρασίες τα ποτάμια, Βέλικα Μοράβα, Τίσα έχουν παγώσει και στον ποταμό Δούναβη στο Βελιγράδι έχει αρχίσει να σχηματίζεται πάγος.

Κλειστό είναι σήμερα το αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο λόγω του χιονιού και του πάγου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε οδικά δίκτυα της χώρας και τα σχολεία στο βόρειο τμήμα θα παραμείνουν κλειστά έως την Πέμπτη.

Στην Κροατία, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις, κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας, στις επαρχίες Σλαβόνια, Λίκα και Γκόρσκι Κότορ.

Περίπου 120 ορεινά χωριά στην επαρχία Σπλιτ-Δαλματία παραμένουν αποκλεισμένα και η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας κυμαίνεται στους – 15 έως -20 βαθμούς Κελσίου.