Ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΦΟΡΤΗΓΟΣύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό. Η «δήλωση» που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του «συνάδει» με τρομοκρατική επίθεση, πρόσθεσε. ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΦΟΡΤΗΓΟΑπό την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

«Πολύ άρρωστο» και «ανισόρροπο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμά του στο Twitter, τον δράστη της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μανχάταν.

«Οι δυνάμεις της τάξης το παρακολουθούν στενά. Όχι στις ΗΠΑ!» ανέφερε το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΦΟΡΤΗΓΟ