Βλήματα πυροβολικού με καθοδήγηση λέιζερ διαθέτει το Ιράν

Μόνο πέντε χώρες έχουν αυτήν την τεχνολογία, λέει ο ιρανός υπ. Άμυνας


ΚΟΣΜΟΣ
6:53
31/01/2012
Βλήματα πυροβολικού με καθοδήγηση λέιζερ διαθέτει το Ιράν
3
loading

Βλήματα πυροβολικού με καθοδήγηση λέιζερ, που μπορούν να εντοπίζουν και να πλήττουν κινούμενους στόχους με υψηλό βαθμό ακρίβειας, ανακοίνωσε μέσω της κρατικής τηλεόρασης ότι έχει κατασκευάσει το Ιράν.

Το Ιράν αποκαλύπτει περιοδικά στρατιωτικές εξελίξεις, αλλά αυτή η τελευταία πληροφορία έρχεται καθώς η ένταση μεταξύ του Ιράν και της Δύσης κλιμακώνεται για το αμφισβητούμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο υπουργός Άμυνας, Αχμαντ Βαχίντι, χαιρέτησε αυτό που περιέγραψε ως «έξυπνα πυρομαχικά», ως ένα νέο κεφάλαιο στα όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας.

«Εκτός από την Αμερική και τη Ρωσία, υπάρχουν μόνο τρεις άλλες χώρες που έχουν αυτή την τεχνολογία» φέρεται να δήλωσε ο Βαχίντι, κατά την τελετή παρουσίασης του όπλου αυτού.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε επίσης πλάνα ρίψης του βλήματος, που ονομάζεται Basir, από πυροβόλο μεγάλου διαμετρήματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Ευαγγελος

    είχαμε πάρει έναν αριθμό βλημάτων της εξαγωγικής έκδοσης αλλά είναι σχετικά αναξιόπιστα.Αν δεν κάνω λάθος ήταν αντισταθμιστικά για τα αντιαεροπορικά

  2. avatar ineth

    Τα βλήματα της ρωρίας ονομάζονται Κράσνοπολ και είχαν προταθεί στην ελλάδα. Κρίμα που δεν τα πήραμε γιατί με κατάληλους παρατηρητές πυροβολικού θα γινόταν κόλαση το αιγαίο για όποιον τολμούσε να ζυγώσει.

  3. avatar nikos xasapis

    ΚΆΤΣΕ ΚΑΛΆ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΣΟΥ.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει