Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επαληθεύσουν τις πληροφορίες για τη σύλληψη ενός Αμερικανού πολίτη στη Συρία. «Είδαμε τις πληροφορίες για μια πιθανή σύλληψη ενός Αμερικανού πολίτη, του Αμπντελκαντέρ Σάαρ, στο Χαλέπι, στη Συρία, στις 8 Ιανουαρίου», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νάλαντ.

«Είχαμε επαφή με τις συριακές Αρχές και τους ζητήσαμε επιβεβαίωση της σύλληψης αυτής», προσέθεσε.

Ο 22χρονος Αμπντελκαντέρ Σάαρ έχει γεννηθεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Όταν ήταν παιδί έφυγε μαζί με τους γονείς του από τις ΗΠΑ και η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Χαλέπι, δήλωσε ο θείος του Σαμ Σάαρ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο νεαρός άνδρας σπουδάζει ιατρική στην πόλη αυτή στη βόρεια Συρία όπου συνελήφθη στις 8 Ιανουαρίου, προσέθεσε ο θείος του, χωρίς να μιλήσει για τα κίνητρα της σύλληψης αυτής.

Το συριακό καθεστώς αντιμετωπίζει από το Μάρτιο του 2011 μια άνευ προηγουμένου εξέγερση, η καταστολή της οποίας έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 5.400 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Συρία και έχει συστήσει σε όσους βρίσκονται εκεί να εγκαταλείψουν τη χώρα αμέσως.