Η 28χρονη Natalie Terry θα εκτίσει ποινή φυλάκισης18 μηνών γιατί άφησε την 6χρονη κόρη της μόνη της για πέντε ολόκληρες μέρες σε ένα παγωμένο σπίτι χωρίς το παιδί να έχει τίποτα να φάει.

Το κορίτσι κατάφερε να βγει από το διαμέρισμα και να χτυπήσει την πόρτα ενός γείτονα στην περιοχή Dartord στο Kent για να ζητήσει βοήθεια. «Το παιδί έτρεμε και με αναφιλητά, μας είπε ότι έχει να δει τη μητέρα του πέντε μέρες» είπαν οι γείτονες.

Η αστυνομία εντόπισε τη μητέρα. Η ίδια δεν αρνήθηκε τίποτα: «Εγκατέλειψα την κόρη μου. Τέλος. Δεν θα την πάρω πίσω» είπε στους αστυνομικούς.

Στο δωμάτιο που βρισκόταν το παιδί υπήρχαν μέχρι και κόπρανα γάτας ενώ η κουζίνα ήταν βρώμικη. Η μόνη «πολυτέλεια» ήταν μία οθόνη τηλεόρασης.

Στο δικαστήριο η μητέρα προσπάθησε αρχικά να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας λόγω της νυχτερινής δουλειάς της δεν προλάβαινε να επιστρέψει στο σπίτι πριν το παιδί ξυπνήσει. «Κάνω ότι μπορώ για να βγάζω χρήματα και να κρατήσω τη δουλειά μου» είπε.

Το 6χρονο κορίτσι είπε ότι κάθε μέρα ξυπνούσε και ετοιμαζόταν για το σχολείο. Όμως η μαμά του δεν επέτρεφε ποτέ κι έτσι μην έχοντας άλλη επιλογή καθόταν και έβλεπε τηλεόραση.

Τις πέντε ημέρες που έμεινε ολομόναχη, το μόνο που βρήκε να φάει είναι κάτι πατατάκια και γιαούρτι.

Το παιδί τώρα βρίσκεται υπό την κηδεμονία των παππούδων του.