Πυροβολημένη βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της στο Χιούστον, μία Ιρανή φοιτήτρια και γνωστή ακτιβίστρια. Η 30χρονη Γκελάρα Μπαγκερζάντα οδηγούσε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς τος σπίτι της όταν πυροβολήθηκε από το παράθυρο του οδηγού.

«Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί βρήκαν το όχημα κολλημένο σε μία πόρτα γκαράζ με τη μηχανή αναμμένη και τα λάστιχα να σπινιάρουν στο πεζοδρόμιο. Η κ.Μπαγκερζάντα βρέθηκε πεσμένη στη θέση του οδηγού», ανακοίνωσε η αστυνομία του Χιούστον.

Σύμφωνα με τις αρχές δεν φαίνεται να έχει κλαπεί κάτι από το αυτοκίνητο καθώς το κινητό και το πορτοφόλι της βρέθηκαν εκεί.

Μάρτυρες έκαναν λόγο για πολλούς πυροβολισμούς, έναν δυνατό θόρυβο και τον ήχο από τα λάστιχα.

Ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με την άτυχη γυναίκα ήταν ο στενός φίλος και πρώην αγαπημένος της, με τον οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα του πυροβολισμού.

Η Μπαγκερζάντα ήταν ιρανικής καταγωγής και γνωστή για τη δράση της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στο Ιράν αλλά και για την κριτική της προς την ιρανική κυβέρνηση, σύμφωνα με συνεντεύξεις που είχε δώσει στην εφημερίδα «Houston Chronicle». Φωτογραφίες και βίντεο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας την έδειχναν να συμμετέχει σε διαδήλωση το 2010 ζητώντας αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν. Είχε τότε ζητήσει να μην χρησιμοποιηθεί το όνομά της στο βίντεο γιατί φοβόταν μήπως γίνει στόχος και καταδιωχθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Χιούστον, δεν πιστεύεται πως μπήκε στο στόχαστρο λόγω της εθνικότητας ή της ακτιβιστικής δράσης της αλλά ο φόνος της παραμένει μυστήριο.

Ακόμα ένα ανεξήγητο στοιχείο είναι το γιατί η νεαρή γυναίκα οδήγησε το αυτοκίνητο της σε αδιέξοδο στην αντίθετη κατεύθυνση από το σπίτι της.

Δείτε το βίντεο