Στην υπερκόπωση αποδίδεται ο θάνατος μιας 31χρονης δημοσιογράφου, η οποία έκανε 159 ώρες υπερωρία σε έναν μήνα, παίρνοντας μόλις δύο ημέρες ρεπό.

Η Miwa Sado δούλευε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Ιαπωνίας, το ΝΗΚ. Η καρδιά της την πρόδωσε τον Ιούλιο του 2013. Οι επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν λίγο καιρό αργότερα στο συμπέρασμα ότι πέθανε από υπερκόπωση, ωστόσο η περίπτωσή της έγινε γνωστή αυτή την εβδομάδα.

Η δημοσιοποίηση των αιτιών θανάτου της αναμένεται να εντείνει την πίεση στις ιαπωνικές αρχές προκειμένου να αναθεωρήσουν την εργασιακή κουλτούρα στη χώρα και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του υψηλού αριθμού θανάτων που αποδίδονται στα εξαντλητικά ωράρια που επιβάλλουν πολλοί εργοδότες στο προσωπικό τους.

d

Η ανακοίνωση για την άτυχη δημοσιογράφο, όπως γράφει η βρετανική Guardian, έρχεται ένα χρόνο μετά το θάνατο μιας νεαρής υπαλλήλου της διαφημιστικής εταιρείας Dentsu, που άνοιξε μια συζήτηση στη χώρα για τις συνθήκες εργασίας.

Η 24χρονη Matsuri Takahashi έβαλε τέλος στη ζωής της τον Απρίλιο του 2015. Σύμφωνα με τους επιθεωρητές εργασίας, αιτία ήταν το άγχος που της προκαλούσε το εξαντλητικό ωράριο. Η Takahashi είχε δουλέψει πάνω από 100 ώρες υπερωρίας.

Η ίδια είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Θέλω να πεθάνω» και «Είμαι διαλυμένη σωματικά και ψυχικά».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.