Η αστυνομία ηθικής έδιωξε τη Barbie

Πωλείται τώρα κρυφά, στις προθήκες η Σάρα και ο Ντάρα...


ΚΟΣΜΟΣ
4:23
17/01/2012
Η αστυνομία ηθικής έδιωξε τη Barbie
2
loading

Στο στόχαστρό της έχει βάλει η αστυνομία ηθικής του Ιράν τις πωλήσεις της διάσημης κούκλας Barbie, προκειμένου να προστατέψει το κοινό από αυτό που θεωρεί ολέθρια δυτική κουλτούρα που διαβρώνει τις ισλαμικές αξίες!

«Πριν από τρεις εβδομάδες η αστυνομία ηθικής ήρθε στο κατάστημά μας και μας ζήτησε να απομακρύνουμε όλες τις Barbie», δήλωσε ιδιοκτήτης καταστήματος παιχνιδιών στην Τεχεράνη, όπου η Barbie έχει απαγορευτεί από το 1996 λόγω των καταστροφικών πολιτισμικών και κοινωνικών της συνεπειών»!

Παρά την απαγόρευση, τα καταστήματα την πωλούσαν ευρέως. 

Η νέα εντολή, που εκδόθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, ανάγκασε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων παιχνιδιών να πουλούν την κούκλα στα κρυφά!

Οι επίδοξοι αντικαταστάτες της Barbie, η Σάρα και ο Ντάρα, κυκλοφορούν από το 2002 αλλά δεν έτυχαν της αποδοχής που αναμενόταν.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar angel

    η σάρα φοράει μαντήλα ??? έχει και καμήλα ??

    1. avatar Παναγιώτης

      αυτές είναι υπερβολές βέβαια αλλά και η συγκεκριμένη κούκλα με την φιλοσοφία που την λανσάρουν , πρέπει να ελεγχθεί από τους γονείς , η τουλάχιστον να περιοριστούν οι δραστηριότητές της γιατί πολλά από αυτά που υποτίθεται πως κάνει δεν γίνονται κατανοητά από τα παιδιά στην ορθή τους έννοια .Αλλά τι ψάχνεις από μια κοινωνία που αγοράζει τα πάντα στα παιδιά και δεν ασχολείται μαζί τους .Αφήσαμε την διαπαιδαγώγηση στις μεγάλες βιομηχανίες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει